Δεν κάνουμε πίσω στα όσα έχουμε εξαγγείλει

«Αν κάποιοι πιστεύουν ότι οι εκλογές στην Ελλάδα δεν άλλαξαν τίποτα και ονειρεύονται ότι η χώρα μας θα ξαναγυρίσει στην εποχή των μνημονίων, ας κρατήσουν τις απειλές τους για εκεί που περνάνε. Όχι απειλές σε αυτή την κυβέρνηση και κυρίως όχι απειλές στον ελληνικό λαό» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη
Βουλή. Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τη λαϊκή εντολή που έλαβε, εντολή να βάλει τέλος στα μνημόνια και τη λιτότητα, να υπάρξει διαδικασία ανάκτησης της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού και να κάνει σκληρή διαπραγμάτευση.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε όλες τις πτέρυγες να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, «το πρώτο νομοσχέδιο που δεν μεταφράστηκε αλλά γράφτηκε εδώ» και προειδοποίησε ότι δεν θα δεχθεί μονομερείς ενέργειες από όσους επιχειρούν να υπονομεύσουν την πολιτική διαπραγμάτευση με τους εταίρους, απειλώντας με οικονομική ασφυξία στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας αξιοποίησε το βήμα της Βουλής για να ξεκαθαρίσει πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω, αντιθέτως θα καταθέσει τα νομοσχέδια που έχει εξαγγείλει, κυρίως όσα είναι απαραίτητα για να ανασάνει και η οικονομία.

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, τις πιέσεις που ασκούνται και την επιχείρηση οικονομικής ασφυξίας, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο λαός ζήτησε να μπει τέλος στα μνημόνια και στη λιτότητα, να υπάρξει διαδικασία ανάκτησης της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού και να κάνει πραγματική, ουσιαστική σκληρή διαπραγμάτευση. «Αυτή την εντολή που λάβαμε την υπηρετούμε. Γνωρίζαμε από την αρχή πολύ καλά ότι ο δρόμος για την υλοποίηση αυτής της εντολής είχε από τα πριν ναρκοθετηθεί. Γνωρίζαμε καλά τις δυσκολίες που θα βρούμε μπροστά μας. Ακόμη και αυτή την επιχείρηση οικονομικής ασφυξίας και τις πιέσεις, ώστε να υποχωρήσουμε από τις δεσμεύσεις μας στον ελληνικό λαό. Ώστε να συρθούμε στην υλοποίηση μίας πολιτικής που πολύ απλά θα ήταν η συνέχεια των πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης. Τα γνωρίζαμε πολύ καλά. Τώρα, όμως, αρχίζουν να μας γνωρίζουν πολύ καλά και οι εταίροι μας» είπε και πρόσθεσε: «Προσήλθαμε σε αυτήν τη διαπραγμάτευση χωρίς κρυφή και προσωπική διπλωματία. Τίποτα δεν κρύψαμε από τον ελληνικό λαό. Δεν ζητήσαμε ούτε ζητάμε ειδική μεταχείριση. Ζητήσαμε και ζητάμε ισότιμη μεταχείριση».

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στην ανθρωπιστική κρίση, ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε ότι υπήρξε ειλικρινής προσπάθεια του προέδρου της Κομισιόν, Ζ. Κλ. Γιούνκερ, όπως την εξέφρασε στην κατ' ιδίαν συνάντησή τους, την προηγούμενη Παρασκευή στις Βρυξέλλες, να βρεθούν ικανά κονδύλια από τρέχοντα προγράμματα της ΕΕ, ώστε να επουλωθούν αυτές οι πληγές.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα