Δεν αποκλείει έξοδο από το ευρώ η Deutsche Bank

Η γερμανική Deutsche Bank AG ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη προσθέτοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγούσε σε περαιτέρω συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης.

"Λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας γύρω από το ΄ελληνικό δράμα΄ δεν αποκλείουμε πλέον μια έξοδο [της Ελλάδας] από την Ευρωζώνη στο βασικό μας σενάριο",

αναφέρει σε έκθεση της η τράπεζα.

Σημειώνει ταυτόχρονα ότι μια ελληνική έξοδος "και η επακόλουθη σύσφιξη των πιστωτικών ροών στις χώρες της περιφέρειας θα οδηγήσει σε συρρίκνωση του ΑΕΠ" στην Ευρωζώνη τα επόμενα τρίμηνα.

Η τελευταία έκθεση της τράπεζας σηματοδοτεί μια αλλαγή στις απόψεις της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, σχολιάζει το Dow Jones Newswires.

Μόλις την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Stefan Krause δήλωνε ότι η τράπεζα εκτιμά "πως η πιθανότητα η Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη είναι πολύ, πολύ μικρή".

Ο Krause είχε επίσης σημειώσει ότι η Deutsche Bank δεν έχει πάρει αποφάσεις για τα μέτρα που θα μπορούσε να λάβει στην περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ. Σημείωσε ταυτόχρονα ότι έχουν γίνει εσωτερικές συζητήσεις για τις πιθανές συνέπειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα