Δεν αλλάζει τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχει αλλαγή στη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι η στήριξη της κυβέρνησης, τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της ΚΟ της παράταξης, ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος.

Συμπλήρωσε δε ότι το ΠΑΣΟΚ βάζει όμως προϋποθέσεις για να υλοποιηθεί η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι ίδιες

πηγές της Ιπποκράτους ανέφεραν ότι ο κ. Βενιζέλος έδωσε αυτή την διευκρίνιση κατόπιν σχετικού προβληματισμού που είχε εκφράσει μετά την αρχική τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος διαπίστωσε «μια αλλαγή στρατηγικής».

«Αναρωτιέμαι, αλήθεια, στον πρόεδρο οι ξένοι ηγέτες και συνομιλητές του στην Ευρώπη του λένε βάλτε διάφορα θέματα τώρα και μην ψηφίζετε τα μέτρα; Αυτό, κατά την γνώμη μου, συνιστά αλλαγή στρατηγικής και αναρωτιέμαι τι άλλαξε από χθες», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσοχοΐδης, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει αυτή την αλλαγή στρατηγικής.

Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για καλό κλίμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η οποία διήρκησε περίπου 4,5 ώρες και ανέφεραν ότι ορισμένοι βουλευτές, όπως είναι μεταξύ άλλων οι Θεόδωρος Παραστατίδης, Μιχάλης Κασσής, Γιάννης Κουτσούκος, Γιάννης Δριβελέγκας και Απόστολος Κακλαμάνης, εξέφρασαν προβληματισμούς επί συγκεκριμένων μέτρων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά το διάλογο που ακολούθησε στη δευτερολογία του κ. Βενιζέλου, όσοι εξέφρασαν προβληματισμούς τόνισαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, εάν υπάρξουν οι προϋποθέσεις που έχει θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, στο ΠΑΣΟΚ επαναλάμβαναν ότι «δεν είναι ώρα για προσωπικές κόκκινες γραμμές και θέσεις» και πως μετά την οριστικοποίηση των μέτρων, αυτά θα συζητηθούν σε συνεδρίαση της ΚΟ και θα ληφθεί συλλογική απόφαση.

Όσον αφορά στο ζήτημα της «λίστας Λαγκάρντ», κατά τις ίδιες πάντα πηγές, πολλοί βουλευτές τοποθετήθηκαν στην κατεύθυνση ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες εκ της αρμοδιότητάς τους θα έπρεπε τόσους μήνες να είχαν μεριμνήσει.

Επί του θέματος ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι "οι θεωρίες συνομωσίας είναι ό,τι χειρότερο αυτή την στιγμή για την πατρίδα και την παράταξη".

Αναφορικά με το ίδιο θέμα, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, οι ίδιες πηγές της Ιπποκράτους έλεγαν ότι κατά τη συνεδρίαση ο Μάρκος Μπόλαρης αναφέρθηκε ονομαστικά στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ο ίδιος, εξερχόμενος της Ιπποκράτους, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι η σχετική δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα, είναι «σαφής» και πως αναφέρεται σε όλους όσοι έχουν ευθύνη.

Από τη συνεδρίαση, απουσίαζαν «αδικαιολόγητα», όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές της Ιπποκράτους, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έχει αποφασίσει να μη συμμετέχει, ο Μίμης Ανδρουλάκης ο οποίος είχε προαναγγείλει την απουσία του σε πρωινή ραδιοφωνική του συνέντευξη και ο Χρήστος Αηδόνης, για τον οποίο έχουν την πληροφόρηση ότι παρουσίασε ασθένεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα