Δεινή οικονομική κατάσταση των στρατιωτικών

Σε κακή οικονομική κατάσταση είναι ήδη τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων, λόγω των περικοπών στις μηνιαίες αποδοχές τους.

Οι στρατιωτικοί έχουν υποστεί μέσα σε τρία χρόνια περικοπές στις αποδοχές τους που ξεκινούν από το 31,88% και φθάνουν το 45,42%,ανάλογα με το βαθμό και την οικογενειακή κατάσταση!

Και αυτή η κακή οικονομική πραγματικότητα, θα επιδεινωθεί δραματικά, εφόσον εφαρμοστούν και οι προβλέψεις του Μνημονίου, για νέες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι
της ΤΡΟΙΚΑΣ έχουν αρνηθεί την επαναδιαπραγμάτευση, για το θέμα της μείωσης κατά 12% των ειδικών μισθολογίων, που περιλαμβάνει και τους Στρατιωτικούς και μάλιστα επιμένουν στην αναδρομική ισχύ του από 1ης Ιουνίου.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αναγνωρίζει τη δεινή οικονομική κατάσταση των στρατιωτικών, προσπαθεί να αποτρέψει αυτή τη πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, αλλά δεν υπάρχουν αισιόδοξες ενδείξεις, αφού η άρνηση της ΤΡΙΟΚΑΣ είναι κατηγορηματική.

Αν τελικά εφαρμοστούν, όπως έχουν ψηφιστεί οι σχετικές διατάξεις του Μνημονίου, για τα ειδικά μισθολόγια, οι επιπτώσεις για στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, θα είναι εξαιρετικά δυσάρεστες, σύμφωνα με τον πίνακα αποδοχών που έχει καταρτίσει το ΓΕΕΘΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα