Δανεισμός και παράταση στην επαναγορά

Το ενδεχόμενο ολιγοήμερης παράτασης στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να πιάσει το στόχο των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναφέρουν ξένα πρακτορεία επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές. Το ποσό που συγκεντρώθηκε δεν έφτασε τελικά τον στόχο των 30 δισ. ευρώ (εκτιμάται μεταξύ 26-28 δισ. ευρώ). Έτσι, δεν αποκλείεται να ανοίξει εκ νέου το βιβλίο προσφορών, για μία ή δύο ημέρες, ώστε να επιτευχθεί το 100% του στόχου, είτε με τη συμμετοχή

των ελληνικών τραπεζών, είτε με νέες προσφορές από το εξωτερικό. Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί μετά την ενημέρωση του Euro Working Group.

Την ίδια ώρα, σε αγώνα δρόμου επιδίδεται το οικονομικό επιτελείο εν αναμονή, την προσεχή Πέμπτη στο Γιούρογκρουπ, της απόφασης για την εκταμίευση των περίπου 44 δισ. ευρώ του δανείου. Προαπαιτούμενες ενέργειες μεταξύ άλλων η ψήφιση του φορολογικού αύριο.

Σε έκδοση εντόκων γραμματίων ύψους 5,4 δισ. ευρώ, θα προχωρήσει αυτή την εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών καθώς τα κεφάλαια από τη δόση του μηχανισμού στήριξης δεν θα είναι διαθέσιμα μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, οπότε λήγουν έντοκα γραμμάτια ύψους 3,4 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα