Χρόνου φείδου το θέμα της διαπραγμάτευσης

Νέα συνάντηση θα έχουν στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, παρουσία αυτή τη φορά και τραπεζιτών.Μετά από παλινωδίες και κόκκινες γραμμές, η Αθήνα βιάζεται να κλείσει την αξιολόγηση με την τρόικα, την ώρα που οι δανειστές διαμηνύουν πλέον

ότι δεν πρόκειται να έρθουν, αν δεν διευκρινιστούν κρίσιμες εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Το θέμα αυτό, δημιουργεί τις δυσκολίες που ουσιαστικά παραδέχτηκε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.

Στο κλίμα αυτό ήρθε και η αποκάλυψη σήμερα του μέιλ των τροικανών με τις 19 εκκρεμότητες που υπάρχουν ανάμεσα στις οποίες, δύο πολύ σημαντικά θέματα, που αφορούν στον υπολογισμό του δημοσιονομικού κενού για το 2015 και τις διαφωνίες για τα κόκκινα δάνεια. Για τα κόκκινα δάνεια μάλιστα, η Κυβέρνηση πριν συμφωνήσει με τους εταίρους, πρέπει να λύσει και τις διαφωνίες με τις Τράπεζες, όπως διεφάνη στη χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα με τους εκπροσώπους των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Η Κυβέρνηση πάντως προσπάθησε να αποδραματοποιήσει τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης και το βάρος του μέιλ με τις 19 προυποθέσεις, δια μέσου της εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη.

Λόγω των δυσκολιών πάντως της διαπραγμάτευσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε σε σύσκεψη σήμερα, Υπουργούς και στελέχη του για να δουν τα επόμενα βήματα.

Την ίδια ώρα, παρ ότι η Κυβέρνηση θέλει να βγάλει από τη διαπραγμάτευση το ασφαλιστικό, έρχεται πλαγίως το θέμα, από τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος σε σημερινό συνέδριο τόνισε ότι πρέπει να ανοίξει τώρα ο διάλογος για το ασφαλιστικό και να αποφασίσουμε αν θέλουμε ένα ή τρία το πολύ ταμεία. Παραλλήλως ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται από 2500 συντάξεις που παρουσιάζουν γκρίζα σημεία και θα επανεξεταστούν.

Παραλλήλως, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ δρομολογούνται και οι 100 δόσεις για τις οφειλές φόρων.

Ολ αυτά, την ώρα που στην Κομισιόν επικρατεί μεγάλη αναταραχή με απρόβλεπτες μάλιστα συνέπειες, με αφορμή το Λουξ Γκέιτ και επίκεντρο τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο Πρόεδρος της Κομισιόν, κατηγορείται ότι επίτρεψε σε επιχειρήσεις κολοσσούς να γλιτώσουν δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους, και ανάμεσά τους, πολλές ελληνικές. Η υπόθεση αυτή συσσωρεύει και άλλο εύφλεκτο υλικό στην ευρωπαική κρίση, που φέρνει μάλιστα δυσοίωνες εκτιμήσεις για το μέλλον και την ανάπτυξη. Μάλιστα το περιοδικό Σπίγκελ, λέει χαρακτηριστικά ότι ο κύριος Γιούνκερ κάθεται σε ηλεκτρική καρέκλα.

Διαβάστε επίσης:

http://www.athina984.gr/node/313060

http://www.athina984.gr/node/313099

http://www.athina984.gr/node/313031

http://www.athina984.gr/node/313119

Keywords
Τυχαία Θέματα