Χρώμιο σε εμφιαλωμένα νερά

Επικίνδυνα για την υγεία είναι τα εμφιαλωμένα νερά, καθώς όπως κατήγγειλαν οι Οικολόγοι - Πράσινοι, σε δειγματοληπτικούς ελέγχους που έχουν κάνει διαπιστώθηκαν ποσότητες εξασθενούς χρωμίου σε προϊόντα τριών εταιριών. Πρόκειται για τις εταιρίες ΑΥΡΑ, ΚΡΙΝΟΣ και ΖΕΦΥΡΟΣ και στα εμφιαλωμένα νερά τους.

Οι Οικολόγοι - Πράσινοι, προχώρησαν στις σχετικές έρευνες μετά την αυξημένη κατανάλωση εμφιαλωμένων νερών στις περιοχές, όπου βρέθηκαν ποσότητες εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό.

Αρχικά οι επιστημονικοί συνεργάτες απευθύνθηκαν

στο υπουργείο Υγείας, όπου η απάντηση που έλαβαν ήταν αρνητική ως προς την παρακολούθηση των εμφιαλωμένων νερών, ίδια απάντηση έλαβαν και από τον ΕΦΕΤ με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι ίδιοι τις έρευνες.

Από τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα και είναι αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του κράτους, προκύπτει ότι στις 3 εταιρίες εντοπίστηκαν αυξημένες ποσότητες εξασθενούς χρωμίου.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι στην χώρα μας δεν υπάρχει θεσμοθετημένο επιτρεπόμενο όριο τόσο σε πόσιμο όσο και σε εμφιαλωμένο νερό.

Στην  Καλιφόρνια η οποία είναι η μόνη που έχει θεσμοθετημένο επιτρεπόμενο όριο, αυτό καθορίζεται στο 0.02 μικρογραμμάρια ανά λίτρο. Στα εμφιαλωμένα νερά που εντοπίστηκε εξασθενές χρώμιο , οι τιμές φθάνουν το 0.11 μικρογραμμάρια ανά λίτρο.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των Οικολόγων Πρασίνων έχουν ήδη ενημερωθεί αρμοδίως όλοι οι εμπλεκόμενοι κυβερνητικοί φορείς χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποια απάντηση.

Keywords
Αναζητήσεις
η πηγη της αυτοκρατηρας ελισαβετ το νερο ειναι ποσημο?
Τυχαία Θέματα