χρήση χημικών στη Συρία

Ο αμερικανός υπουργός 'Αμυνας Τσακ Χέιγκελ δήλωσε χθες ότι η ισραηλινή στρατιωτική ηγεσία δε διατύπωσε καμία εκτίμηση όσον αφορά τους ισχυρισμούς ότι συριακά στρατεύματα πιστά στο σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-'Ασαντ έχουν κάνει χρήση χημικών όπλων κατά των ανταρτών.

"'Οταν βρισκόμουν στο Ισραήλ δε διατύπωσαν καμία τέτοια εκτίμηση. Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει ακόμα μια ολοκληρωμένη εκτίμηση", τόνισε ο Χέιγκελ στο Κάιρο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, στη διάρκεια της οποίας πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ.

"Οι υποψίες είναι ένα πράγμα. Οι αποδείξεις

είναι κάτι άλλο. Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί πριν καταλήξουμε σε οποιαδήποτε συμπεράσματα. Δεν αμφισβητούμε τις υπηρεσίες πληροφοριών άλλων χωρών, όμως οι ΗΠΑ εμπιστεύονται τις δικές τους υπηρεσίες. Συνεπώς, μέχρι να έχουμε στα χέρια μας στοιχεία δεν έχω τίποτα άλλο να πω", τόνισε ο αμερικανός υπουργός.

Την Τρίτη, ο ισραηλινός στρατηγός Ιτάι Μπρουν, επικεφαλής του τμήματος έρευνας της υπηρεσίας πληροφοριών του ισραηλινού στρατού, δήλωσε ότι "το συριακό καθεστώς έχει κάνει χρήση θανατηφόρων χημικών όπλων εναντίον ενόπλων σε πολλές περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες".

Ο Χέιγκελ ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Κάιρο όπου συναντήθηκε με την ηγεσία του στρατού και με τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι με τον οποίο συζήτησαν περιφερειακάκαι διμερή θέματα καθώς επίσης τρόπους για τον τερματισμό της συριακής κρίσης.

Ο Χέιγκελ έχει ήδη επισκεφθεί το Ισραήλ, την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία. Σήμερα αναμένεται να έχει συνομιλίες με αξιωματούχους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα