Συνεχίζουν την απεργία λεωφορεία - τρόλεϊ

Χωρίς αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ την Δευτέρα στη πρωτεύουσα μετά την απόφαση των εργαζόμενων να συνεχίσουν την απεργία παρά τη δικαστική απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου που την έκρινε παράνομη. Αύριο το πρωί συνεδριάζει εκ νέου το Σωματείο των εργαζομένων στα λεωφορεία για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Σε νέα

απεργιακή κινητοποίηση και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Ένα βήμα πριν την επίταξη στους εργαζόμενους στα λεωφορεία είναι η κυβέρνηση μετά την σημερινή απόφασή τους να συνεχίσουν και αύριο την εξαγγελθείσα απεργία τους.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση στέλνει «τελεσίγραφο» και στους απεργούς των λεωφορείων και τρόλεϊ, με κύκλους του υπουργείου να διαμηνύουν πως «μετά τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της ΟΣΥ και να λύσουν την απεργία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της».

Τα σωματεία των εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου να κρίνει την απεργία τους παράνομη, συνεδριάζουν από νωρίς το απόγευμα προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΘΕΛ (λεωφορεία) αποφάσισαν να συνεχίσουν και αύριο την απεργία τους. Ωστόσο, επισπεύδουν τη Γενικήτους Συνέλευση ανακοινώνοντας ότι θα πραγματοποιηθεί αύριο αντί για μεθαύριο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, ενώ οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα αφήσουν ή όχι την πρωτεύουσα και αύριο χωρίς μέσο.

Η Διοίκηση της ΟΣΥ, η οποία και απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους, δηλώνει έτοιμη να συζητήσει για όλατα ζητήματα, εκτός φυσικά από ότι έχει να κάνει με την εφαρμογή του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο. Πάντως, η Διοίκηση αναμένεται να προσφύγει εκ νέου αύριο στη Δικαιοσύνη. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις απεργίες σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο.

Εν τω μεταξύ, απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας την προσφυγή των Εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ, με την οποία ζητούσαν την άρση της πολιτικής επίταξης του προσωπικού. Σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών "η επίταξη της χρήσης των ακινήτων και κινητών της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» και της «ΣΤΑΣΥ Α.Ε.» κρίνεται απαραίτητη για «την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου».

Κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών, δηλώνουν πως «η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω, επισημαίνοντας πως η τακτική των εργαζομένων στις συγκοινωνίες είναι επιζήμια για τους πολίτες και τους εργαζόμενους».

Σημειώνεται πως για την ώρα δεν έχει αλλάξει η απόφαση των εργαζομένων για απεργία έως και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου. Ως εκ τούτου δεν κυκλοφορούν τρόλει και λεωφορεία στην πρωτεύουσα.

Επίσηςδεν κυκλοφορούν τρένα του ΟΣΕ και προαστιακός σιδηρόδρομος λόγω της απεργίας που έχει εξαγγείλει έως και τη Δευτέρα η ΠΟΣ. Επιπλέον, λόγω των κινητοποιήσεων στα τρένα, δεν πραγματοποιείται η διέλευση των συρμώντου μετρό στο τμήμα «Δουκίσσης Πλακεντίας» - «Αεροδρόμιο» έως και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.

«Η κυβέρνηση επέλεξε τη σύγκρουση», δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 984 ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ Λεωνίδας Σκούλος. Οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και προαστιακό απεργούν έως και αύριο. Μετρό, Ηλεκτρικός και τραμ λειτουργούν κανονικά, ενώ στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει οι εργαζόμενοι στο μετρό κατά της απόφασης της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση. Λόγω της απεργίας στον προαστιακό, η γραμμή 3 του μετρό φθάνει μέχρι το σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».

"Η συγκυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί και να κλιμακώνει τον αυταρχισμό σε βάρος των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και του δικαιώματός τους στην απεργία. Δεν κρατάει κανένα πρόσχημα. Κυριακάτικα βρήκε δικαστήριο να ανατρέψει προηγούμενη απόφαση που έκρινε την απεργίανόμιμη" αναφέρει το ΚΚΕ με σχόλιο του για την κήρυξη παράνομης της απεργίας των εργαζομένων στα λεωφορεία και τα τρόλει. Καλεί τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες "να μην υποκύψουν στον ωμό εκβιασμό και τις απειλές της κυβέρνησης", τονίζοντας ότι "ο αγώνας τους είναι δίκαιοςκαι πρέπει δίπλα τους να σταθούν αποφασιστικά όλοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα που δοκιμάζονται από την άγρια αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης- ΕΕ".

Keywords
απεργια, λεωφορεια, ενιαιο μισθολογιο, αθηνα 984, νέα, επιταξη, οσυ, εθελ, ηλπαπ, μισθολογιο, τραινοσε, απεργιες, μετρο, συγκοινωνιες, ΟΣΕ, προαστιακος, αθηνα, ΟΑΣΑ, ηλεκτρικος, τραμ, επιστρατευση, ΚΚΕ, απεργια μμμ, απεργια οσε, απεργια μετρο, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, αλλαγη ωρας, απεργια ταξι, ενιαιο μισθολογιο δημοσιων υπαλληλων, νεα κυβερνηση, υπουργειο δικαιοσυνης, αλλαγη ωρας 2013, οσυ, βημα, σημερινη, τραινοσε, ωρα, δευτερα, διοικηση, ευκαιρια, ευθυνη, ιδιο, κυβερνηση, λεωνιδας, πρωι, σωματειο, τμημα, τρενα, τριτη, φυσικα, αγωνας, αθηνα 984, εφαρμογη, ετοιμη
Τυχαία Θέματα