Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση για το περιουσιακό

Δεν προέκυψε κάποιο θετικό αποτέλεσμα στη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, στην οποία συζητήθηκε το περιουσιακό.

«Ακόμη δεν μπορώ να πω ότι έχει (η συζήτηση) αποτελέσματα», δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ενώ σε ερώτηση αν είναι ελλιπή τα στοιχεία που έδωσε για το περιουσιακό η τουρκοκυπριακή πλευρά απάντησε: «Έτσι θεωρώ εγώ, τουλάχιστον, ή δίνονται στοιχεία, τα οποία θεωρούν ότι συμφέρουν στην πλευρά τους για να δικαιολογήσουν τις θέσεις τους. Κατά συνέπεια έχουμε δρόμο ακόμα».

Εξάλλου, ο κ. Χριστόφιας
εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο γγ του ΟΗΕ δεν θα ρισκάρει, όπως είπε, να συγκαλέσει την όποια διάσκεψη και να αποτύχει, εάν δεν υπάρξει η αναγκαία πρόοδος και αν δεν επιλυθούν οι εσωτερικές πτυχές. Εμείς, τόνισε, χωρίς να υλοποιηθεί η προϋπόθεση αυτή δεν θα πάρουμε μέρος.

Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν εκ νέου στις 8 Μαρτίου για να συνεχίσουν τη συζήτηση για το περιουσιακό.

Ο κ. Ντάουνερ επισήμανε ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι καλές, ωστόσο πρόσθεσε ότι «υπάρχουν διαφορές απόψεων, αλλιώς δεν θα υπήρχε διαπραγμάτευση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα