Χωρίς «ακριβείς αριθμούς» η συμφωνία

Αβεβαιότητα και έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη για το αν η κρίσιμη σύνοδος Κορυφής θα καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις για την κρίση χρέους, το ελληνικό «κούρεμα» και το ρόλο του μηχανισμού ευρωστήριξης.

Οι ηγέτες της ευρωζώνης κατά πάσα πιθανότητα δεν θα καταλήξουν σήμερα σε ακριβείς αριθμούς σχετικά με όλες τις τεχνικές πλευρές του πακέτου για την αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν σε μετέπειτα συναντήσεις, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπαγί.

«Οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της ευρωζώνης
είναι πολιτικοί. Πρέπει να λάβουν πολιτικές αποφάσεις. Αυτό περιμένουμε από αυτούς. Υπήρξαν τεχνικές διαπραγματεύσεις πριν τη σύνοδο και πιθανώς θα υπάρξουν τεχνικές διαπραγματεύσεις μετά τη σύνοδο», είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν και πρόσθεσε πως «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν είναι εδώ για να καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες για τεχνικά ζητήματα και τέτοια», πρόσθεσε.

Ο κ. Μπαγί δήλωσε ακόμα ότι η συμφωνία στην οποία θα καταλήξουν οι ηγέτες της ευρωζώνης απόψε θα πρέπει να είναι όσο πιο αξιόπιστη γίνεται, ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη.

Ωστόσο δεν διευκρίνισε πόσες λεπτομέρειες αναμένονται σχετικά με την έκταση της συμβολής των ιδιωτικών τραπεζών.

«Υπάρχουν παράλληλες διαπραγματεύσεις, όλα αυτά θα προστεθούν στις σημερινές συνομιλίες, σε αυτή τη βάση θα αποφασίσουν τι είναι σωστό και δυνατό να συμπεριληφθεί στα συμπεράσματα», όπως είπε ο κ. Μπαγί.
 
Keywords
Τυχαία Θέματα