Χορευτές ερμηνεύουν «Χιονάτη και οι 7 Νάνοι»

Το αγαπημένο παραμύθι «Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι», ερμηνεύει για πρώτη φορά το Athens Children's Ballet, για τέσσερις μαγικές παραστάσεις κλασικού μπαλέτου, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, στη μεγάλη σκηνή του Θεάτρου του ACS, στο Χαλάνδρι.

ΤοAthens Children's Ballet (ACB), που απαρτίζεται από εβδομήντα πέντε ταλαντούχες χορεύτριες και χορευτές από όλη την Ελλάδα,

ηλικίας 9 έως 21ετών, θα παρουσιάσει την παράσταση κλασικού μπαλέτου σε δύο πράξεις «Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι» σε χορογραφία της γνωστής Βρετανίδας χορογράφου Olivia Pickford.

ΤοACB είναι η πρώτη, μη κερδοσκοπική εκπαιδευτική ομάδα κλασικού χορού στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει και να αναδείξει το ταλέντο νεαρών χορευτριών και χορευτών της χώρας. Δημιουργός και καλλιτεχνική διευθύντρια του ACB είναι η Χριστίνα Ρόκα, απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου, Επίτιμη πρόεδρος του ACB είναι ηLynn Wallis, καλλιτεχνική διευθύντρια της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού τουΛονδίνου και χορογράφος η Olivia Pickford.

Περισσότερεςαπό 300 χορεύτριες αλλά και χορευτές από όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσ/νίκη, Πάτρα, Αικατερίνη, Αγρίνιο, Ζάκυνθο) έδωσαν το "παρών" σε μια σειρά ανοιχτών ακροάσεων για να επιλεχθούν τελικά οι 75 που συνθέτουν τηνεανική ομάδα κλασικού μπαλέτου του ACB.

Ακολουθώνταςένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα χοροδιδασκαλίας που υλοποιείταιγια πρώτη φορά στην Ελλάδα, και υπό την καθοδήγηση της χορογράφου Olivia Pickford, οι 75 χορεύτριες και χορευτές δουλεύοντας σκληρά για 6 μήνες, απέδειξαν ότι διαθέτουν την πειθαρχία, την συνέπεια, την επιμονή αλλά και τις ικανότητες να ανταπεξέλθουν στο σκληρό πρόγραμμα και τις απαιτήσεις μιας επαγγελματικής παράστασης.

TοAthens Children's Ballet πέρα από τη δυνατότητα που δίνει σε νέες ταλαντούχες χορεύτριες και χορευτές να συμμετέχουν σε μία επαγγελματική παράσταση κλασικού μπαλέτου και να συνεργαστούν με μία διακεκριμένη ομάδα χορογράφων και εκπαιδευτών, δίνει και την ευκαιρία να διεκδικήσουνδύο υποτροφίες για φοίτηση σε κορυφαία Dance Summer schools της Αγγλίας, όπως το Royal Ballet School, Elmhurst School of Dance, Bird College και Royal Academy of Dance.

Οιπαραστάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 16:00 και στις 19:30 και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 16:00 και η στις 19:30.

Τοκοινό μπορεί να προμηθεύεται τα εισιτήριά του από το εκδοτήριο της οδούΠανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), ηλεκτρονικά από τη σελίδα www.ticketservices.gr και τηλεφωνικά στο 210 - 7234567. Για ομαδικές κρατήσεις άνω των 12 εισιτηρίων υπάρχει έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Keywords
Τυχαία Θέματα