Χιλιάδες «θύματα»

Ενας -νέου τύπου- κακόβουλου λογισμικού worm, χρησιμοποιήθηκε για την υποκλοπή 45.000 λεπτομερειών σύνδεσης των χρηστών στους λογαριασμούς τους, σύμφωνα με την εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας Seculert.

Το worm Ramnit ανακαλύφθηκε από ειδικούς στα εργαστήρια της εταιρείας χρησιμοποιείται συχνά για την υποκλοπή στοιχείων για τραπεζικούς λογαριασμούς. "Οι δράστες ηλεκτρονικού εγκλήματος συνήθως εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό σε λογαριασμούς διάφορων ιστοσελίδων", έγραφε

η ανακοίνωση της Seculert.

Οι περισσότεροι χάκερ προτιμούν να επιτίθενται στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, διότι φυλάσσουν προσωπικά δεδομένα για μεγάλο αριθμό χρηστών. Κατ' επέκταση το κακόβουλο λογισμικό νέας γενιάς αναπτύσσεται με στόχο τα κοινωνικά δίκτυα.

Από την πλευρά του το Facebook εξέδωσε ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας το συμβάν και συνιστώντας στους χρήστες να εγκαταστήσουν στους υπολογιστές τους προγράμματα προστασίας από ιούς του διαδικτύου. "Για μεγαλύτερη ασφάλεια συνιστούμε σε όλους τους χρήστες να αποφεύγουν να κάνουν κλικ πάνω σε άγνωστα links και να αναφέρουν κάθε ύποπτη δραστηριότητα στους διαχειριστές του Facebook», έγραφε η ανακοίνωση της ιστοσελίδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα