Χάος στον σταθμό της Βουδαπέστης

Χαοτικές σκηνές επικράτησαν στις πλατφόρμες του κεντρικού σταθμού της Βουδαπέστης, όταν η αστυνομία επέτρεψε μεν ξανά την είσοδο το πρωί στους εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, όμως δεν εκτελούνται απευθείας δρομολόγια προς τις δυτικές χώρες. Οι πρόσφυγες είχαν περάσει τις τελευταίες δύο νύχτες έξω από τον σταθμό Κελέτι, ζητώντας να επιβιβαστούν στα τρένα για να συνεχίσουν προς Αυστρία και Γερμανία.

Την ίδια ώρα, σε "στρατόπεδα" χωρίζεται η Ευρώπη. Κοινό "μέτωπο" Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας,
με τους υπουργούς Εξωτερικών των τριών χωρών να υπογράφουν κοινή δήλωση που απέστειλαν στις Βρυξέλλες, καλώντας ξεκάθαρα για επανεξέταση της Συνθήκης "Δουβλίνο ΙΙ" και "δίκαιη κατανομή των προσφύγων" σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. «Όποιος έχει "πνιγεί" δεν μπορεί να δεχθεί κανέναν», απαντά ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ούρμπαν, μέσω της γερμανικής FAZ, o oποίος σήμερα πηγαίνει στις Βρυξέλλες για να συναντήσει τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Στην Αθήνα, σήμερα, ο αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς. Στις 4.30 το απόγευμα θα έχουν συνάντηση με την πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου.

Στη 1μμ παραχωρούν συνέντευξη Τύπου οι συναρμόδιοι υπουργοί για το προσφυγικό.
"Το θέμα πρέπει να διεθνοποιηθεί σε επίπεδο ΟΗΕ", τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας, ο οποίος αυτή την ώρα συναντάται με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Θρήνος και αγανάκτηση, στο μεταξύ, στα social media: "Η ανθρωπότητα εκβράστηκε στην ακρογιαλιά", το hashtag με φόντο τη φωτογραφία του 3χρονου Αϊλάν, του μικρού αγοριού που βρέθηκε πνιγμένο στις ακτές της Αλικαρνασσού, και η οποία κάνει το γύρο του κόσμου.
Keywords
Τυχαία Θέματα