«Πνίγηκε» η Αττική

Εικόνες χάους στους δρόμους της Αττικής λόγω της παρατεταμένης νεροποντής, αλλά και της χαλαζόπτωσης κατά διαστήματα. «Μπλακ άουτ» σε κεντρικούς και περιφερειακούς δρόμους που έχουν μετατραπεί σε «ποτάμια». Την εικόνα συμπληρώνουν τα, εκτός λειτουργίας, φανάρια. Απελπισμένοι οδηγοί, βλέπουν τα αυτοκίνητά τους να τους «εγκαταλείπουν». Επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών από τα οχήματά τους στο Κερατσίνι, τον Μαραθώνα και την Σταμάτα. Επτά άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν στη Σταμάτα και ακόμη δύο στο Μαραθώνα. Κλειστή η Χαμοστέρνας στη συμβολή της με την Πειραιώς, η περιφερειακή Αιγάλεω, η λεφ. Αθηνών

στο ύψος του Ασπρόπυργου στο ρεύμα προς Αθήνα και η ΝΑΤΟ. Εκτροπή της κυκλοφορίας προς Γλυφάδα στο ύψος του παλαιού Ιππόδρομου.

Προς Κόρινθο, ιδιαίτερα επικίνδυνη η κατάσταση, με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρά χιλιομέτρων. Περισσότερες από 600 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική. Κατολίσθηση στο Δαφνί, που οι οδηγοί πρέπει να κινούνται με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή. Εκτεταμμένες διακοπές ρεύματος σημειώνονται σε Κερατσίνι, Καλλιθέα, Δραπετσώνα και Κορυδαλλό καθώς και σε άλλες δυτικές περιοχές του Πειραιά.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές από την πτώση δύο γραμμών μέσης τάσης. Κλειστό το τμήμα ΗΣΑΠ από Θησείο ως Μοναστηράκι, κανονικά τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού από Κηφισιά ως Ομόνοια και από Ταύρο ως Πειραιά.

Προβλήματα είχαμε λόγω των εντονων καιρικών φαινομένων και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Στις 7.30 το πρωί δεν εκτελέστηκαν τα δρομολόγια από Ραφήνα προς Μαρμάρι Ευβοίας ενώ από Πειραιά δεν αναχώρησαν τα ιπτάμενα δελφίνια για τα νησιά του αργοσαρωνικού.

Ενδεικτικό της ακρότητας του φαινομένου είναι ότι το βρόχινο νερό έφτανε, σύμφωνα με τις μετρήσεις νωρίς το πρωί, τα 65 με 70 χιλιοστά, όταν όλο το Φεβρουάριο καταγράφονται κάθε χρόνο περίπου 75 χιλιοστά νερού. Στον Αθήνα 9.84 και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου μίλησε ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολιδάς, ο οποίος είπε ότι αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μαργαρώνης, Νεκτάριος Ανδριόπουλος

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλλης

Keywords
Τυχαία Θέματα