ΧΑ: Οριακά κέρδη ο Γενικός Δείκτης, απώλειες οι τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα

Με το 1/4 του -χαμηλού- συνολικού τζίρου να διακινείται μέσω πακέτων στον ΟΤΕ, η συνεδρίαση της Πέμπτης διεξήχθη σε υποτονικούς ρυθμούς. 

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε με εναλλαγές προσήμου σε στενό εύρος διακύμανσης που δεν ξεπέρασε τις 6 μονάδες, πριν κλείσει με οριακά κέρδη.

Ο δείκτης των τραπεζών, που κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, κατάφερε στο

κλείσιμο να περιορίσει τις ενδοσυνεδριακές του απώλειες, με το σύνολο ωστόσο των τίτλων του σε αρνητικό έδαφος (πλην της αμετάβλητης Cyprus Popular Bank).

Στον FTSE20 διαμορφώθηκε μικτή εικόνα, με τα κέρδη άνω του 3% των ΕΛΠΕ και ΚΑΕ να ξεχωρίζουν. Στον αντίποδα τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν ο μετοχές των Eurobank και ΔΕΗ. Για τον ΟΤΕ, που βρέθηκε να ενισχύεται έως και 3,85% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων, η συνεδρίαση έκλεισε τελικά χωρίς μεταβολή στα 2,08 ευρώ. 

Η ελληνική αγορά συνεχίζει να κινείται χωρίς κατεύθυνση, αναμένοντας νέα κυρίως από το «μέτωπο» των αποκρατικοποιήσεων. Η σχετική ειδησεογραφία ήταν άλλωστε αυτή που επέτρεψε στον Γενικό Δείκτη να διασπάσει την αντίσταση των 600 μονάδων, ένα επίπεδο που η αγορά δείχνει προς το παρόν διατεθειμένη να διατηρήσει, αν και οι… διαθέσεις θα φανούν πιο ξεκάθαρα όταν ο συναλλακτικός όγκος και τζίρος ανακάμψουν από τα επίπεδα στα οποία κινούνται το τελευταίο διάστημα.

Την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τις συναλλαγές στις 612,29 μονάδες, ενισχυμένος 0,13%. Για τον δείκτη των τραπεζών, που βρέθηκε να υποχωρεί έως και 3,25%, η συνεδρίαση έκλεισε με απώλειες 1,92% στις 207,53 μονάδες.

Συνολικά διακινήθηκε στο Χ.Α. όγκος 15,42 εκατ. τεμαχίων αξίας 20,12 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων 4,94 εκατ. ευρώ αφορούν πακέτα για το 0,5% του ΟΤΕ στα 2,10 ευρώ), ενώ συνολικά 56 μετοχές ολοκλήρωσαν σε θετικό έδαφος, 48 υποχώρησαν και 169 διατηρήθηκαν αμετάβλητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα