«Μπροστά μας η συμφωνία για ελάφρυνση χρέους»

Απάντηση στα όσα ακούγονται για την ελάφρυνση του χρέους έδωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών στη εν εξελίξει συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Η συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους είναι μπροστά μας και θα έρθει ως αποτέλεσμα της συνέπειας μας στην εφαρμογή των δημοσιονομικών στόχων» τόνισε χαρακτηριστικά. «Το μεγάλο πρόβλημα στη διαπραγμάτευση δεν είναι η οικονομία, αλλά το πολιτικό κλίμα, η αβεβαιότητα και η αστάθεια που δεν αφήνουν τη χώρα να προχωρήσει» πρόσθεσε.

«Η

επόμενη μέρα μετά το Μνημόνιο για τη χώρα θα πρέπει να είναι μέρα λελογισμένης ευθύνης. Πολιτική υπευθυνότητα σημαίνει ότι η χώρα θα αποπληρώνει ανελλιπώς τους τόκους του χρέους προς τους θεσμικούς πιστωτές και εταίρους της ανελλιπώς. Μόνον έτσι θα είμαστε αξιόπιστοι, και θα μπορούμε να βγαίνουμε στις αγορές και να ξαναδανειζόμαστε» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος σε παρέμβαση του προανήγγειλε την παρουσίαση ως κεφάλαιο του συμφωνημένου σχεδίου μια λύση για όλα τα «κόκκινα δάνεια» που θα είναι -όπως είπε- ριζοσπαστική στην πράξη και όχι στα λόγια.

Απαντώντας στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. Πάνο Καμμένο που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει μπίζνες χρησιμοποιώντας τους βουλευτές για να ψηφίζουν τροπολογίες τις νύχτες που εξυπηρετούν δικούς της ανθρώπους. Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για μια ιδιόρρυθμη κατηγορία επιχειρηματιών που έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και τις μπίζνες τους στην Ελλάδα και αυτοί είναι που τροφοδοτούν διάφορα σενάρια πολιτικής αστάθειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα