Μπλεξίματα για Πλατινί

Να αιτιολογήσει δύο τα δύο εκατομμύρια ελβετικά φράγκα που κατατέθηκαν σε λογαριασμό του από τον Σεπ Μπλάτερ ζητάει η εισαγγελία της Ελβετίας από τον Μισέλ Πλατινί.

Όπως αναφέρει σήμερα ο «Guardian», το γραφείο της Ελβετικού Γενικού Εισαγγελέα, Michael Lauber, ανακοίνωσε ότι η μία από τις δύο ποινικές έρευνες για τον Σεπ Μπλάτερ που είναι σε εξέλιξη αφορά την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του Μισέλ 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (1,825,317.15 ευρώ).

Η
άλλη αφορά τηλεοπτική σύμβαση που υπεγράφη το 2005 με τον Jack Warner, την εποχή που ο τελευταίος απειλούσε των Μπλάτερ με ένα «τσουνάμι» αποκαλύψεων. Το Γραφείο του Lauber ανέφερε ότι η καταβολή των χρημάτων από τον Μπλάτερ έγινε «δήθεν» για την εργασία του Μισέλ Πλατινί για λογαριασμό της από τον Ιανουαρίου του 1999 έως τον Ιούνιος 2002 - δηλαδή περίπου εννέα χρόνια από την σχετική κατάθεση χρημάτων στον λογαριασμό. Σημειώνεται ότι την άνοιξη του 2001, όταν κατατέθηκαν τα χρήματα, ο Πλατινί αποφάσισε να μην κοντραριστεί με τον Μπλάτερ για την προεδρία της FIFA

Μάλιστα, ενώ αρχικά είχε ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος, τον Μάιο του 2011, όχι απλός απέσυρε την υποψηφιότητα αλλά κάλεσε τις 53 ενώσεις να στηρίξουν τον Μπλάτερ. Τόσο ο Σεπ Μπλάτερ όσο και ο Μισέλ Πλατινί αρνούνται ότι έγιναν έτσι τα πράγματα, με το Γάλλο πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ να ισχυρίζεται ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στον λογαριασμό του τα έχει δουλέψει και προέρχονται από συμφωνία που είχε κάνει με τη FIFA πριν από 15 χρόνια και απλά είχε καθυστερήσει η πληρωμή.
Keywords
Τυχαία Θέματα