Αναβρασμός για τη διαθεσιμότητα

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων. Κλειστή η Αριστοτέλους από γιατρούς και υγειονομικούς υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ. Εν τω μεταξύ, σχολικοί φύλακες παραμένουν έξω από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε αναβρασμό και ο τομέας της ψυχικής υγείας με αφορμή τα σχέδια του υπουργείου για την αναδιάρθρωση των ψυχικών δομών. «Δεν έχουμε καταλήξει πόσοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα από τις ψυχιατρικές

μονάδες που καταργούνται, δεν πρόκειται για γιατρούς, αλλά για διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δεν θα χάσουν τη δουλειά τους», τόνισε στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή.

Όσον αφορά τους χρονίως πάσχοντες τόνισε ότι θα μεταφερθούν σε ψυχικές δομές.

«Το αίτημα να κλείσουν τα ψυχιατρεία είναι πάγιο αλλά είναι ψέμα ότι αυτό που γίνεται είναι αποασυλοποίηση. Χρειάζονται δομές ανοιχτές στην κοινωνία»,τόνισε στην ίδια εκπομπή η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων σε φορείςψυχικά ασθενών και ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, Αγγελική Συλιγαρδάκη.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ παρατείνουν έως και την άλλη Τρίτη την απεργία τους, ενώ από σήμερα πραγματοποιούν 48ωρη απεργία και οι υγειονομικοί υπάλληλοι του οργανισμού. «Δεν ήταν αυτό το σύστημα Υγείας που θέλαμε. Υπήρχαν όντως παθογένειες. Όμως τώρα μιλάμε για κατάρρευση», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη ο πρόεδρος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, Παναγιώτης Ψυχάρης.

Υπό την ομπρέλα της ΑΔΕΔΥ συνεχίζεται και η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ σήμερα αναμένονται οι περαιτέρω αποφάσεις τους, με εισηγήσεις για νέα τριήμερη απεργία από αύριο. Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει και το Συντονιστικό της Συνόδου των Πρυτάνεων, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τα μέλη του.

Keywords
Τυχαία Θέματα