Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες

Τελευταία ημέρα σήμερα της προεκλογικής μάχης για τον Α' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και η αντιπαράθεση εντείνεται, με τα κομματικά επιτελεία να εστιάζουν στην τελική αναμέτρηση και τις ευρωεκλογές. Το διακύβευμα των εκλογών θέτει σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνοντας πως υπάρχει ο κίνδυνος, αν γίνουν λάθη, η χώρα να επιστρέψει στο παρελθόν. Ο πρωθυπουργός εκφράζει την εκτίμηση πως ο λαός δεν πρόκειται να ψηφίσει ποτέ να γυρίσει η Ελλάδα

πίσω στην κρίση. Εξαπολύει επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για την πόλωση που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό λέγοντας πως επί δύο χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ «επέλεξαν ένα άγριο λαϊκισμό».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα καθορίσει άμεσα τις πολιτικές εξελίξεις όμως, όπως λέει, το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας θα μπορούσε να είχε και πολιτικές συνέπειες. Σχολιάζοντας τα ποσοστά που καταγράφει η Χρυσή Αυγή στις δημοσκοπήσεις,χαρακτηρίζει την οργάνωση «Νεοναζί» εκφράζοντας την εκτίμηση πως βήμα-βήμα όσο περνάει η κρίση θα ξεφουσκώνει.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός από τον Ανισόπεδο Κόμβο που συνδέει το Μεσολόγγι με την Ιονία Οδό τόνισε πως «η επανεκκίνηση της χώρας μας ξεκίνησε και εμείς προχωράμε μπροστά με σταθερά βήματα». Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται πως πάνω από 4.500 άτομα θα δουλεύουν στο συγκεκριμένο έργο. Στις 7.30 το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Πάτρα, στο πλαίσιο της προεκλογικής συγκέντρωσης του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέα Κατσανιώτη.

Το πρωί, ο πρωθυπουργός έδωσε συμβολικά το παρών, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη πρωθυπουργού στο Συνοδικό Χώρο της Εκκλησίας της Ελλάδας και έγινε για να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς την Εκκλησία για το μεγάλο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο το οποίο επιτελείται.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την πολυεπίπεδη αρωγή της Πολιτείας στις πρωτοβουλίες και δράσεις της Εκκλησίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στην πλατεία Κοτζιά, στην προεκλογική συγκέντρωση της υποψήφιας περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου και του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η ψήφος των πολιτών θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε «να μην επιδέχεται ερμηνειών».

Πρόσκληση στους πολίτες να στηρίξουν συνδυασμούς που αναβαθμίζουν και κάνουν ισχυρό τον ρόλο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, απηύθυνε με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης προσθέτοντας ότι η στήριξη σε συνδυασμούς με προοδευτικό πρόγραμμα δίνουν λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας και προωθούν την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα