Παραδόθηκε στη Γ.Α.Δ.Α. ο Χρ. Παππάς

Στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, κρατείται ο φερόμενος ως υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, βουλευτής Χρήστος Παππάς, ο οποίος παραδόθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι. «Έρχομαι αυτοβούλως, δεν έχω τίποτα να κρύψω. Η συγκυβέρνηση ασκεί πρωτοφανείς πολιτικές διώξεις. Η αλήθεια θα λάμψει. Ήρθα να δω τον ΝίκοΜιχαλολιάκο. Ζήτω η Χρυσή Αυγή», δήλωσε στους δημοσιογράφους, υψώνονταςτο χέρι του στο γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό. Θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία όπως και για τους 20 χθεσινούς

συλληφθέντες της οργάνωσης. Θαδώσει κατάθεση στην Αντιτρομοκρατική, θα γίνει δακτυλοσκόπηση και κατόπιν θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι άλλοι τέσσερις βουλευτές βρίσκονται επίσης στη ΓΑΔΑ,στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής, όπου θα παραμείνουν ως την Τρίτη,ημέρα απολογίας τους, μαζί με άλλα τρία μέλη της οργάνωσης. Οι υπόλοιποι 12 συλληφθέντες, θα απολογηθούν την Τετάρτη.

Βάσει του πορίσματος του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη στους συλληφθέντες αποδίδονται πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και για το λόγο αυτό αναμένεται να συγκληθεί η ολομέλεια εφετών, προκειμένου να ορισθεί ειδικός εφέτης ανακριτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και οκτώ άτομα που ήταν παρόντα στο Κερατσίνι, τη στιγμή της φονικής συμπλοκής. Τουλάχιστον τρία εξ αυτών φέρονται να βρίσκονταν στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά, δράστη της δολοφονίας της Παύλου Φύσσα.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Λαγός φέρεται να τηλεφώνησε στον Μιχαλολιάκο, μέσα στο πρώτο μισάωρο μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ενώ οι δύο συλληφθέντες αστυνομικοί φέρονται να συνομίλησαν το βράδυ της με τον αρχηγό της Τοπικής οργάνωσης Νικαίας, Γιώργο Πατέλη.

Επίσης,σύμφωνα με πληροφορίες η ανθυπαστυνόμος που συνελήφθη φέρεται να παρέπεμπε στη Χρυσή Αυγή τους καταστηματάρχες που έκαναν παράπονα στην αστυνομία σχετικά με μετανάστες.

«Οι συλλήψεις της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής συνιστούν την αρχή μιας νέας πραγματικότητας», εκτίμησε μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και τον Βασίλη Πάικο, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Μιχάλης Σπουρδαλάκης. Τόνισε ωστόσο ότι το φαινόμενο έχει βαθιές κοινωνικές και πολιτικές αιτίες, οι οποίες δεν μπορούν να εξαλειφθούν εύκολα.

Keywords
Τυχαία Θέματα