Αστέρια δίχως... πρόβλεψη

...αλλά και δίχως καμία διάθεση

Του Διονύση Δελλή

Πέρασε λοιπόν και η δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Και πλέον υπάρχει μια πιο καθαρή εικόνα από τις «32» ομάδες της διοργάνωσης. Τόσο καθαρή που σου δίνει την αίσθηση ότι για προβλέψεις φέτος... ορατότης μηδέν. «Και όχι άλλο κάρβουνο» κατά την κλασική ατάκα.

Δεν υπάρχει ιδιαίτερη διάθεση από τους «μεγάλους». Δεν υπάρχουν πολλά γκολ, ωραίο θέαμα. Λες και τα ρεζερβουάρ είναι άδεια. Με το... ζόρι πάνε οι περισσότεροι. Ίσα-ίσα να περνούν τα εμπόδια. Και αυτό

όχι πάντα. Τρεις ομάδες έχουν άλλωστε όλες και όλες το επιθυμητό «δύο στα δύο» ως τώρα. Η Μπάγερν, η Ρεάλ και η Ντόρτμουντ. Και οι δύο πρώτοι λες και δεν έχουν καν ανάψει ακόμη τη «μηχανή».

Υπάρχουν και «χειρότερα» όμως για το γκρουπ των ισχυρών, για τις ομάδες που θεωρητικά ξεκινούν αυτό το ταξίδι με τη φιλοδοξία να το φτάσουν ως το τέλος. Η φιναλίστ Ατλέτικο έχασε από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα. Η Λίβερπουλ χθες από τη Βασιλεία. Η Μπαρτσελόνα δέχτηκε από την Παρί 3 γκολ σε ένα θεσμό που είχε να της προκύψει τέτοιο παθητικό πάνω από μια 10ετία. Η Σίτι ως συνήθως δεν βλέπεται. Η Τσέλσι δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο να εκμεταλλευθεί τη συγκυρία και να πάρει κεφάλι στην Αγγλία, και λιγότερο να ανεβάσει ρυθμό από τώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν συμβαίνει πρώτη φορά. Δεν είναι όμως και τόσο ενδιαφέρουσα η εικόνα. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να τους απασχολήσει όλους. Και την διοργανώτρια UEFA, και τα κλαμπ ακόμη και τη FIFA. Είναι πολύ φορτωμένο το πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών. Δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση των 80 ματς τον χρόνο. Τελείωσαν τα πρωταθλήματα και το περασμένο Τσάμπιονς Λιγκ, τέλη Μάη. Έφυγαν άμεσα οι διεθνείς για προετοιμασία και από εκεί για την Βραζιλία όπου έγινε ένα παγκόσμιο κύπελλο με πολύ δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες. Γύρισαν οι περισσότεροι Ιούλιο στις βάσεις τους και αυτομάτως μετά από μια ολιγοήμερη άδεια, ξεκίνησαν προετοιμασίες. Και περιοδείες. Άλλοι στην Αμερική (για το ICC όπου συμμετείχε και ο Ολυμπιακός), άλλοι για την Ινδία, άλλοι για την Ιαπωνία και τέλος πάντων όπου τους έστειλε η πυξίδα του marketing.

Ξανά πίσω στη βάση και από τις 20 Αυγούστου όλα τα πρωταθλήματα σε δράση. Και ξεκίνησαν ήδη και τα προκριματικά για το επόμενο Euro και τις αντίστοιχες διοργανώσεις των άλλων ηπείρων. Ε, πόσο να παίξουν; Και πόσο να αντέξουν. Από το γήπεδο στο αεροπλάνο. Και από το αεροπλάνο στο γήπεδο. Και ρομπότ να ήταν κάποια στιγμή θα... λύγιζαν.

Στις ομάδες που αναφέραμε, σε αυτό το θεωρητικά «γκρουπ των ισχυρών» υπήρχαν επτά, οκτώ, δέκα διεθνείς που συμμετείχαν στο Μουντιάλ. Σχεδόν ολόκληρα τα αρχικά σχήματα. Πως λοιπόν όλοι αυτοί να μην βρίσκονται αυτοί τη στιγμή σχεδόν «μπουχτισμένοι» από το ίδιο το παιχνίδι. Και πως οι ομάδες να... ρολάρουν από τόσο νωρίς; Αναμενόμενο λοιπόν αυτό το μούδιασμα της αρχής. Και μεταξύ μας; Για τους υποψιασμένους παρατηρητές το «μούδιασμα» που περιγράφουμε, ενδέχεται να κρατήσει πολύ περισσότερο. Να βγει ολόκληρη η φάση των ομίλων σε αυτό το... μοτίβο. Και να σοβαρέψει το πράγμα από τον Φλεβάρη, όταν και θα ξεκινήσουν τα νοκ άουτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα