Ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα

Τελεσίγραφο απευθύνουνοι Βρυξέλλες για ολοκλήρωση τωνδιαπραγματεύσεων για το PSI και τη νέαδανειακή σύμβαση ως το τέλος τηςεβδομάδας, ενώ επαναφέρουν το αίτημαγια δεσμεύσεις από τα πολιτικά κόμματα,χωρίς πάντως να διευκρινίζεται ανζητούνται υπογραφές. Υπό αυτές τιςπιέσεις, την πεποίθησή του ότι εντόςτης εβδομάδας θα ολοκληρωθούν οιδιαπραγματεύσεις εξέφρασε ο πρωθυπουργόςΛουκάς Παπαδήμος,

ο οποίος σήμερασυναντάται με τον επικεφαλής της ΕΚΤΜάριο Ντράγκι και με Γερμανούς τραπεζίτεςστη Φρανκφούρτη.

Η ολοκλήρωση του PSIπιθανότατα εντός της εβδομάδας, θαπεριέχει τη ρήτρα ανάπτυξης, όπως είχεαποκαλύψει ο Αθήνα 9.84 και φαίνεται ότιβρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Και θα είναιη εκκίνηση μιας δοκιμασίας διαπραγματεύσεωνγια τα μέτρα της δανειακής σύμβασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες,θα ακολουθήσει μια τελική συνάντησητου πρωθυπουργού με την τρόικα, καιαμέσως μετά με τους πολιτικούς αρχηγούςστο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα ζητηθούνπολιτικές εγγυήσεις και τελικές συμφωνίεςγια την ολοκλήρωση του κυβερνητικούέργου.

Με όλα μάλιστα ταενδεχόμενα, ακόμα και του ανασχηματισμού,να είναι ανοιχτά.

Τα πολιτικά κόμματαδεν έχουν ακόμη επισήμως αντιδράσειστα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται,άλλωστε ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεταιστο Ισραήλ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η γερμανική πρόταση νατεθεί η χώρα μας σε καθεστώς μόνιμηςεπιτροπείας κάηκε πριν καν τεθεί στοτραπέζι, ωστόσο είναι δεδομένο ότι ηΕλλάδα στο εξής θα βρίσκεται υπό ασφυκτικόέλεγχο.

Πάντως, αυτή την ώρα ημεγάλη προτεραιότητα είναι το PSI. Τοκαλό για τη χώρα είναι ότι, όπως διεφάνηκαι στη Σύνοδο Κορυφής, πιέζουν όλοι οιΕυρωπαίοι για την ολοκλήρωσή του, ώστενα ξεκινήσουν οι διαδικασίες τουδημοσιονομικού συμφώνου σταθερότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα