Ασφυκτικά περιθώρια για τη συμφωνία

Μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα η διαπραγμάτευση προκαλώντας μεγαλύτερη πίεση χρόνου για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, καθώς πλησιάζουν νέες υποχρεώσεις αποπληρωμής της Αθήνας προς τους πιστωτές. Τα κλιμάκια των τεσσάρων θεσμών θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα, αλλά όχι σήμερα, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο. Ο ίδιος πάντως καθησύχασε, λέγοντας πως δεν τίθεται θέμα εμπλοκής και μη έλευσης. Στο τραπέζι, την ίδια ώρα, επανέρχονται σενάρια για δεύτερο
δάνειο «γέφυρα», που όμως προϋποθέτει την ψήφιση νέων μέτρων. FT: Η Ευρωζώνη εξετάζει τη σύγκληση του Eurogroup στις 11 Αυγούστου

Στο ίδιο τραπέζι θα καθίσουν στις 14.00 οι πολιτικοί αρχηγοί, στο γεύμα που τούς παραθέτει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή την 41η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, εκρηκτικό παραμένει το πολιτικό κλίμα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, με τις αντιδράσεις στελεχών και συνιστωσών να είναι πλέον καθημερινότητα.

Έκκληση στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να χαμηλώσουν οι τόνοι απηύθυνε μέσω του Αθήνα 9.84 ο γραμματέας του κόμματος, Τάσος Κορωνάκης. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν χρειάζεται ιδρυτικό συνέδριο, γιατί κόμμα υπάρχει, αλλά συνέδριο στρατηγικού σχεδιασμού. Ωστόσο άφησε αιχμή ότι υπάρχει ζήτημα με την καθυστέρηση σύγκλησης των κομματικών οργάνων, τονίζοντας πως δεν πρέπει να φοβόμαστε τη δημοκρατία.
Keywords
Τυχαία Θέματα