Άρωμα εκλογών

Τη Μεγάλη Τρίτη ολοκληρώνεται το νομοθετικό έργο και «κλείνουν» οι εργασίες της Βουλής, εν όψει του Πάσχα. Το τελευταίο νομοσχέδιο, που αφορά σε ρυθμίσεις για το ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ, θα εισαχθεί προς ψήφιση τη Μ. Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί τη Μ.Τρίτη. Σήμερα εισάγεται και θα ψηφιστεί τη Δευτέρα- το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που ρυθμίζει θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Το γεγονός ότι τη Δευτέρα το πρωί συνεδριάζει η Ολομέλεια, κάτι σπάνιο στα κοινοβουλευτικά χρονικά,

παραπέμπει κατ' εκτίμηση πολλών σε προκήρυξη εκλογών ίσως και την Τετάρτη το πρωί.

«Δεν μπορώ να καταλάβω από πού προέρχεται αυτή η φημολογία για αναβολή των εκλογών, πάντως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δήλωνε από την Κύπρο ότι έως τις 20 Απριλίου το υπουργικό συμβούλιο θα αποφασίσει τους όρους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Στις διαβεβαιώσεις που έχουν δώσει τα πολιτικά κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου για την εφαρμογή του νέου προγράμματος αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις. Σε ερώτηση εάν οι εκλογές αποτελούν παράγοντα αβεβαιότητας για την Ελλάδα κι εμπόδιο στην εφαρμογή του νέου Μνημονίου, είπε πως η αβεβαιότητα που προκύπτει από τις εκλογές δεν αφορά μόνον στην Ελλάδα, αλλά και σε κάθε άλλη χώρα που βρίσκεται σε παρόμοια θέση και έχει αναλάβει να εφαρμόσει ένα συγκεκριμένο πλέγμα μεταρρυθμίσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα