Αρνητική η Τσεχία στην πρόταση Γιούνκερ

Η Ευρώπη χρειάζεται να εφαρμόσει τα μέτρα για τα οποία έχει ήδη συμφωνήσει για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης παρά να καταρτίζει νέα σχέδια, δήλωσε σήμερα ο Τσέχος πρωθυπουργός Μπόχουσλαβ Σομπότκα, μετά την παρουσίαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή νέων προτάσεων.

"Είναι απαραίτητο να περάσουμε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη δράση και να εργαστούμε σκληρά πάνω σε αυτά τα μέτρα τα οποία έχουμε εγκρίνει με τους άλλους ηγέτες της ΕΕ και για τα οποία

έχουμε συμφωνήσει τους τελευταίους μήνες", σημείωσε ο Σομπότκα.

Η Τσεχική Δημοκρατία χαιρετίζει ωστόσο ότι το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επικεντρώνεται περισσότερο στα μακροπρόθεσμα μέτρα για την αντιμετώπιση του κύματος των προσφύγων που φτάνουν στα σύνορά της, παρά μόνον σε υποχρεωτικές ποσοστώσεις στις οποίες αντιτίθεται η Πράγα, κατέληξε εξάλλου ο ίδιος.

Κάποια θετικά σημεία στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διέκρινε παράλληλα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας Μίροσλαβ Λάιτσακ.

"Η πρόταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έχει κάποια θετικά σημεία", δήλωσε ο Λάιτσακ.

Η Σλοβακία απορρίπτει ωστόσο, σημείωσε, τις προτάσεις της Κομισιόν σχετικά με το πόσους μετανάστες πρέπει να δεχθεί η κάθε χώρα μέλος της ΕΕ και αντιτίθεται επίσης στην παραχώρηση στο εκτελεστικό όργανο της ΕΕ τόσης εξουσίας στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα