«Αργυρή» Βουλιαγμένη

Η Βουλιαγμένη ηττήθηκε με 19-10 από την οικοδέσποινα Σαμπαντέλ στον τελικό του Final-4 της Euro League. Η ελληνική ομάδα διεκδικούσε για τρίτη φορά τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Το τρόπαιο της Euro League... βολεύτηκε στο Σαμπαντέλ και δεν θα φύγει ούτε και φέτος. Η ισπανική Σαμπαντέλ διατήρησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, επικρατώντας με 19-10 της Βουλιαγμένης

στον τελικό του Final-4 που διεξήχθη στην καταλανική πόλη.

Τα πράγματα πήγαν άσχημα από το ξεκίνημα του παιχνιδιού για την ομάδα του Κώστα Δήμου. Βρέθηκε να χάνει με 5-0 στο πρώτο οκτάλεπτο με τέσσερα γκολ από την Ισπανίδα φουνταριστό Μάικα Γκαρσία, η οποία ολοκλήρωσε τον τελικό με επτά και φυσικά αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια.

Την ίδια ώρα η Βουλιαγμένη είχε εγκλωβιστεί στη ζώνη, επιχείρησε με μακρινά σουτ να νικήσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Εστέρ. Το πρώτο γκολ ήρθε από τη Χριστίνα Τσουκαλά (5-1). Η διαφορά άγγιξε τα οκτώ γκολ (9-1) στη δεύτερη περίοδο, προτού σκοράρει από θέση φουνταριστού η Ελένη Ξενάκη (9-2).

Η ελληνική ομάδα που έπαιζε για πέμπτη φορά στον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης δεν κατάφερε να πλησιάσει στο σκορ στο υπόλοιπο του αγώνα. Η διαφορά άγγιξε τα έντεκα γκολ (19-8), προτού η Βουλιαγμένη μειώσει στο τελικό 19-10 με τέρματα της Αλεξάνδρας Ασημάκη και της Αγγελικής Γερόλυμου.

Τα οκτάλεπτα: 6-1, 5-2, 4-3, 4-4

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ: Γκαρσία 7, Πένια 2, Σάιντμαν 2, Φόρκα 2, Σουζ 2, Παρέχα 2, Ορτίθ 1, Ντομένεκ 1.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Ασημάκη 3, Ρουμπέση 2, Τσουκαλά 1, Ξενάκη 1, Χυδηριώτη 1, Διαμαντοπούλου 1, Γερόλυμου 1.

Keywords
Τυχαία Θέματα