Απρόσμενες διαστάσεις

Απρόσμενες διαστάσεις, ακόμα και πολιτικές, λαμβάνει η υπόθεση - θρίλερ του αγνοούμενου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης επιβεβαιώνει ότι βουλευτής από την Κρήτη κάλυψε το bullying που υπέστη ο νεαρός από φοιτητές στη σχολή του. Μάλιστα ο υπουργός αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός πρέπει να διωχθεί από το κόμμα του για λόγους ηθικής τάξης και παραδειγματισμού, ενώ καταλήγει λέγοντας ότι οι ποινικές ευθύνες θα καταλογιστούν όταν εντοπιστούν οι ένοχοι της «βαρβαρότητας»,

όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Αφορμή για την παρέμβαση του υπουργού η επιστολή της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα που ζητούσε από τον κο Πανούση να ερευνήσει τις πληροφορίες σχετικά με την εμπλοκή συγκεκριμένου βουλευτή στην υπόθεση.
Ωστόσο ενοχλημένος από την επιστολή Ακρίτα φέρεται ο θείος του φοιτητή Γιάννης Γιακουμάκης, ο οποίος κάνει λόγο για προσπάθεια δημοσιότητας που δεν βοηθά στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 22χρονου φοιτητή στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα γύρω από τη σχολή του, ενώ ομάδες εθελοντών ερευνούν και σε άλλες περιοχές.

Η υπόθεση αυτή, που έχει κινητοποιήσει το πανελλήνιο, εντείνει με δραματικό τρόπο τη συζήτηση και τον προβληματισμό για το φαινόμενο του bullying. Η μορφή αντίδρασης που θα πρέπει να έχουν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, απέναντι στον σχολικό εκφοβισμό, είναι το θέμα ενημερωτικής ημερίδας, που διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης ΠΡΟΝΌΗ στις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς. Την Παρασκευή, από τις 10 το πρωί έως τη μία μετά το μεσημέρι, οι εθελοντές του Κέντρου θα μοιράζουν χειροποίητα βραχιολάκια με το μήνυμα «STOP BULLYING» σε κεντρικά σημεία της Κηφισιάς, καθώς και στο δημαρχείο.

Η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου, Διονυσία Γιαννοπούλου, μιλώντας στην Καλλιόπη Ασλανίδου δήλωσε ότι καθημερινά το κέντρο δέχεται δεκάδες αιτήματα βοήθειας από εκπαιδευτικούς και γονείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα