«Απροκάλυπτη φίμωση του 9.84»

Για απροκάλυπτη φίμωση του ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης Αθήνα 9.84, έκανε λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μετά τις αιτιάσεις της επικεφαλής της "Ανοιχτής Πόλης" Ελσίνας Αγγελοπούλου, για διαφήμιση που δέχθηκε ο σταθμός, από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.

Αναφερόμενος στο θέμα ο κ Καμίνης τόνισε ότι «εξορθολογίζουμε το κόστος
λειτουργίας του σταθμού περιορίζοντάς το, στο 25%».

Παράλληλα, ο κ. Καμίνης πρόσθεσε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια να καταστεί ο σταθμός οικονομικά αυτοδύναμος και πως η διοίκηση του σταθμού είναι απολύτως ανεξάρτητη. Αναφορικά με την αναζήτηση διαφημιστικών πόρων για τη βιωσιμότητα του σταθμού, ο Δήμος Αθηναίων δήλωσε πως την στηρίζει.

"Ποιος είναι εκείνος που θα κρίνει ποια διαφήμιση είναι καλή και ποια κακή" διερωτήθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων , προσθέτοντας ότι: η δημοτική αρχή δεν παρεμβαίνει στο περιεχόμενο του σταθμού και ότι όσα ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη δουλειά των δημοσιογράφων αποτελούν μια απροκάλυπτη απόπειρα φίμωσης του Αθήνα 9.84.

Τέλος ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο σταθμός να μη δεχθεί τη διαφήμιση και να «φιμώσει» ένα μέσο ενημέρωσης το οποίο δεν είναι αρεστό στην εξουσία.

Νωρίτερα η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Ελσίνα Αγγελοπούλου, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, έκανε λόγο για στρατευμένο πρόγραμμα του 9.84 και για διαφήμιση, που -όπως είπε- βάσει απόφασης του ΕΣΡ είναι θλιβερή και παράνομη.

Για το ίδιο θέμα μίλησε και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ο οποίος επιτέθηκε στην επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, φέροντας ως παράδειγμα την ΕΡΤ. Και πρόσθεσε : δεν μπορούν να γίνουν αποκλεισμοί διαφημίσεων -ειδικά εν μέσω οικονομικής κρίσης-, με βάση τα ιδεολογικά συμφέροντα κάποιων.
Ο κ Σπηλιωτόπουλος εκτίμησε ότι η κα Αγγελοπούλου πρέπει να ξεχωρίσει την ενημέρωση από την ιδεολογία.
Μιλώντας για το ίδιο θέμα η Δημοτική Σύμβουλός Πόπη Διαμαντάκου, που υπήρξε πρώην μέλος του ΕΣΡ, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει θέμα διαφημίσεων σε ενημερωτικές εκπομπές

Για το ίδιο θέμα το μέλος του Δ.Σ της Δ.Ε.Ρ.Α Μελίνα Δασκαλάκη τόνισε ότι "στον 984 υπάρχει έκφραση γνώμης χωρίς λογοκρισία και τηρείται όπως είπε η δεοντολογία, τόσο από τον πρόεδρο όσο και από την Γενική Διευθύντριά του σταθμού". Επίσης η κα Δασκαλάκη έκανε λόγο για επιλεκτική παρέμβαση από την πλευρά της Ανοιχτής πόλης καθώς υπενθύμισε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθηνας , ότι η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός έχει κάνει διαφημιστικές καταχωρήσεις στις εφημερίδες Αυγή και Εφημερίδα των Συντακτών .

Σημειώνεται ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων , το θέμα θα συζητηθεί διεξοδικά εντός της ημερησίας διάταξης προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα όσα ειπώθηκαν σχετικά με την ελευθερία έκφρασης του Αθήνα 9.84.
Keywords
Τυχαία Θέματα