Αποσύρθηκε η επίμαχη τροπολογία

Σύντομα θα επανέλθει στη Βουλή η περίφημη τροπολογία για την ιθαγένεια που είχαν καταθέσει 84 βουλευτές της ΝΔ, όπως τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Τραγάκης, η οποία τελικά αποσύρθηκε, με πρόσχημα ότι δεν σχετίζεται με το νομοσχέδιο στο οποίο ήθελαν να συμπεριληφθεί.

Οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι η απόσυρση αυτή ήταν αποτέλεσμα έντονου πολιτικού παρασκηνίου

ανάμεσα στα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση. Είχαν προηγηθεί οι έντονες αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των οποίων και σήμερα στην Ολομέλεια του σώματος εξέφρασαν ανοιχτά την αντίθεσή τους.

Η ένταση πάντως δεν έχει εκτονωθεί αφού ο κ. Τραγάκης χαρακτήρισε σωστή την τροπολογία, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αντέδρασαν και απ ότι φαίνεται θα ακολουθήσει ένα διάστημα για κάποιο συμβιβασμό.

Από το ΠΑΣΟΚ η Εύη Χριστοφιλοπούλου χαρακτήρισε την τροπολογία φοβική και μικρόψυχη και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της δεν θα την κάνει αποδεκτή όποτε και αν επανέλθει.

Για «κατάφωρα αντισυνταγματική ρύθμιση» είχε κάνει λόγο το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας ότι η μόνη εξαίρεση για το γένος αφορά στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ η ΔΗΜ.ΑΡ. είχε μιλήσει για «μεσαιωνικό σκοταδισμό». Όπως ανέφερε, κριτήριο για ένα σύγχρονο κράτος και στράτευμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την ιδιότητα του πολίτη, με βάση την ιθαγένεια.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει λόγο για «κείμενο-μνημείο εθνικιστικών και ρατσιστικών διακρίσεων».

Σε σχόλιο του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος όπως φιλοδοξούμε να είμαστε να δημιουργεί πολίτες δύο κατηγοριών». «Η προτεινόμενη αυτή ρύθμιση», προσθέτει, «ακόμη και αν υιοθετηθεί από τη βουλή, δεν θα ευδοκιμήσει, αλλά, οπωσδήποτε, θα καταπέσει ενώπιον της εθνικής ή ευρωπαϊκής δικαιοσύνης».

Keywords
Τυχαία Θέματα