Αποστολή στον Άρη με χαϊκού

Έναν διαγωνισμό διαφορετικό από τους άλλους έχει προκηρύξει η ΝΑΣΑ.

Οι τρεις καλύτερες συμμετοχές θα σταλούν, μαζί με τα ονόματα των συγγραφέων, στον πλανήτη Άρη με το διαστημικό σκάφος MAVEN (Mars Atmosphere and Volatile EvolutioN mission). Οι νικητές θα πάρουν επίσης ένα πιστοποιητικό για τη συμμετοχή τους.

Ο διαγωνισμός διαρκεί μέχρι τις 20 Μαΐου
και το MAVEN αναμένεται να ξεκινήσει το ταξίδι του μέσα στο φθινόπωρο.

«Η εκστρατεία προσφέρει στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ένα τρόπο για μια προσωπική σχέση με το διάστημα, εξερεύνηση του διαστήματος αλλά και ένα μερίδιο στον ενθουσιασμό μας για την αποστολή MAVEN», δήλωσε η επικεφαλής εκπαίδευσης Στέφανι Ρένφροου.

Η εκστρατεία, η οποία περιλαμβάνει επίσης έναν διαγωνισμό τέχνης φοιτητής, θα συμπεριλάβει όλα τα βραβευμένα έργα σε ένα DVD που θα τοποθετηθεί μέσα στο διαστημικό σκάφος MAVEN.

«Αυτή η νέα καμπάνια είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την επίτευξη της επόμενης γενιάς εξερευνητών και θα ενθουσιάσει για την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά», δήλωσε ο κύριος ερευνητής Μπους Τζακόσκι και πρόσθεσε «ανυπομονώ να μοιραστούμε την επιστήμη μας με την παγκόσμια κοινότητα καθώς ο MAVEN θα συνδέει τα κομμάτια με ό, τι συμβαίνει στην ατμόσφαιρα του Κόκκινου Πλανήτη».
Keywords
Τυχαία Θέματα