Απορρίφθηκε ο Nabucco

Έχασε τον διαγωνισμό για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Κασπία προς την Κεντρική Ευρώπη ο αγωγός της Nabucco West, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του βασικού μετόχου του, της αυστριακής εταιρίας πετρελαίου OMV. Συγκεκριμένα, η OMV αποκάλυψε πριν από λίγο πως ενημερώθηκε για την απόφαση

του Shah Deniz: Νικητής στη διαδικασία επιλογής είναι ο TAP και όχι ο Nabucco West. Στη γραπτή ανακοίνωσή της η OMV αναφέρει ότι η κοινοπραξία Shah Deniz 2 πληροφόρησε την εταιρεία για την απόφασή της να μην επιλέξει τον αγωγό Nabucco West ως τον αγωγό που θα μεταφέρει το αέριό της.

Στην ίδια ανακοίνωση η OMV αναφέρει ότι θα αποδεχθεί την απόφαση της κοινοπραξίας παρόλο που η ίδια εκτιμά ότι η προσφορά του Nabucco ήταν ανταγωνιστική και πληρούσε όλα τα κριτήρια.

Η OMV στην ανακοίνωσή της δεν αναφέρει ποιος αγωγός επελέγη, αλλά η μόνη ανταγωνιστική πρόταση είχε γίνει από τον ΤΑΡ.

Θυμίζουμε ότι σήμερα το πρωί το Μέγαρο Μαξίμου επισκέφθηκαν εκπρόσωποι του κονσόρτιουμ του Shah Deniz, που ενημέρωσαν για την απόφαση της επιλογής του αγωγού που θα μεταφέρει το αέριο της Κασπίας στην Ευρώπη. Ανάλογες άτυπες ενημερωτικές συναντήσεις είχαν αντιπροσωπείες από το Shah Deniz σε όλες τις χώρες που μετέχουν στα δύο project των αγωγών.

Η τυπική πλέον ανακοίνωση για την επιλογή του κονσόρτιουμ έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο Παρασκευή στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα