Απολογήθηκε ο Ολυμπιακός

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός απολογήθηκε στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, ενώπιον της οποίας είχε κληθεί να καταθέσει τις θέσεις της για όσα διαδραματίστηκαν στην αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό και για τις δηλώσεις του προέδρου της πειραϊκής εταιρείας, Βαγγέλη Μαρινάκη.
Η υπεράσπιση των "ερυθρολεύκων" ισχυρίστηκε, όσον αφορά τις δηλώσεις Μαρινάκη, ότι υπήρξε πρόκληση, τόσο εκ μέρους του Σισέ όσο και συμπαικτών του,
που προσπάθησαν να ενεργήσουν εις βάρος του Τοροσίδη. «Ο κ. Μαρινάκης έχει καταθέσει δύο μηνύσεις και μία αγωγή... Υπήρξε φραστική επίθεση από τρεις ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, τους Τζόρβα, Νίνη και Λέτο. Μόνο ο Σισέ έχει μιλήσει για επίθεση. Ίσως θα έπρεπε να περιμένουμε απόφαση του ποινικού δικαστηρίου, πριν αποφασίσει η Πειθαρχική» υπογράμμισε ο εκ των δικηγόρων, Γιάννης Βούλτσης. Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος ασφαλείας της πειραϊκής ΠΑΕ, Γιάννης Τσιρώνης (κατέθεσε ως μάρτυρας) υποστήριξε πως «ήθελαν να σπάσουν την πόρτα Τζόρβας, Λέτο, Νίνης και Σισέ. Ο Κατσουράνης με τον Καραγκούνη ήρθαν να τους πάρουν πίσω. Λειτούργησαν κατευναστικά. Τότε εμφανίστηκε ο κ. Μαρινάκης, που είπε στους δύο τελευταίους "πάρτε τους να τελειώνουμε". Στη μικτή ζώνη ο Μαρινάκης πήγε να συγχαρεί τον Σισέ και να του δώσει το χέρι, αλλά ο παίκτης του Παναθηναϊκού δεν ανταποκρίθηκε. Είχαν και μια στιχομυθία στα αγγλικά, αλλά δεν γνωρίζω τη γλώσσα». Κατάθεση έδωσε και ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Νίκος Καραχάλιος, ο οποίος δήλωσε ότι είναι απολύτως ανακριβή αυτά που υποτίθεται ότι είπε ο Μαρινάκης στον Σισέ. Σε ανάλογο "μήκος κύματος" ήταν και η τοποθέτηση του νομικού εκπροσώπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Θόδωρου Γιαννίκου. «Ο Σισέ προκαλεί με τη συμπεριφορά του» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσκομίζοντας στην Επιτροπή δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η σύζυγος του Γάλλου διεθνή ποδοσφαιριστή έγραψε στο Twitter ότι η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη να τον δει να φοράει φούστα. Η Επιτροπή εκδίκασε επίσης και την υπόθεση για την ανακοίνωση της «Θύρας 7» κατά του γ.γ.Α., Παναγιώτη Μπιτσαξή. Ο Γιάννης Γιαννόπουλος, από το γραφείο Τύπου της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ, είπε ότι «η "Θύρα 7" είναι ξεχωριστό νομικό πρόσωπο, που λειτουργεί με δικό της καταστατικό. Είναι οργανωμένοι, αλλά λειτουργούν αυτοβούλως». Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έλαβε προθεσμία για να καταθέσει τα υπομνήματά της ως την επόμενη Παρασκευή, με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής να αναμένεται σε δύο εβδομάδες.
Keywords
Τυχαία Θέματα