Αποκλείστηκε η εθνική

Η Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών αποκλείστηκε από την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί το φθινόπωρο σε Δανία και Πολωνία, καθώς παρά την τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλε στο Κορτράικ έχασε την πρόκριση από το Βέλγιο στο «χρυσό σετ».

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που είχε ηττηθεί με 3-0 στην πρώτη αναμέτρηση, στην Ορεστιάδα, έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια για την ανατροπή και την πρόκριση, την οποία έχασε στις λεπτομέρειες. Οι παίκτες του Αλέκου Λεώνη βρέθηκαν να χάνουν 0-1 (19-25) και 1-2 (18-25) στα σετ,

όμως όχι μόνο δεν «παράτησαν» τον αγώνα αλλά ισοφάρισαν ισάριθμες φορές (25-21, 25-21) και πήραν το τελευταίο σετ με 15-13, στέλνοντας τον αγώνα στο golden set.

Μια λάθος απόφαση του Άγγλου διαιτητή Χέκφορντ, όμως, που στις αρχές του έδωσε «μέσα» μια άουτ επίθεση των γηπεδούχων, δημιούργησε αναταραχή και σύγχυση στις τάξεις των διεθνών. Αυτή την εκμεταλλεύτηκαν οι Βέλγοι για να πάρουν μια σημαντική διαφορά (4-8), την οποία συντήρησαν παρά το ότι η Ελλάδα μείωσε σε 9-10 και στο τέλος πανηγύρισαν αυτοί την πρόκριση κατακτώντας το σετ με 15-12.

Keywords
Τυχαία Θέματα