Αποκλείει η Μέρκελ «νέα διαγραφή»

Δεν «βλέπει» νέα διαγραφή του χρέους τηςΕλλάδας η καγκελάριος της ΓερμανίαςΆνγκελα Μέρκελ, όπως δηλώνει σε συνέντευξήτης στην εφημερίδα Αmburger Aben -- blatt. «Υπήρξεήδη μια εθελοντική παραίτηση των ιδιωτώνπιστωτών, οι τράπεζες παραιτήθηκαν απόδισεκατομμύρια απαιτήσεών τους στηνΕλλάδα», υπογραμμίζει. Επισημαίνειεπίσης πως «η Ευρώπη θα συνεχίσει ναδείχνει την αλληλεγγύη

της στην Ελλάδα,όπως και στις άλλες χώρες που πλήττονταιιδιαίτερα από την κρίση, εάν οι χώρεςαυτές εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις καιμέτρα εξοικονόμησης». Ερωτώμενη γιατις πρώτες ανακοινώσεις της ελληνικήςκυβέρνησης, όπως για την αύξηση τουκατώτατου μισθού και τις επαναπροσλήψειςδημοσίων υπαλλήλων, η καγκελάριος τηςΓερμανίας απαντά: "Η Γερμανία και οιάλλοι Ευρωπαίοι εταίροι, περιμένουμενα δούμε με ποια αντίληψη θα μαςπροσεγγίσει η νέα κυβέρνηση".

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε στην Die Welt: "Αν ήμουν υπεύθυνος Έλληνας πολιτικός δεν θα ξεκινούσα συζητήσεις για το κούρεμα του χρέους".

Keywords
Τυχαία Θέματα