Απεργούν και οι δάσκαλοι

Τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, επικύρωσε προ ολίγου η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ). Οι δάσκαλοι αποφάσισαν επίσης τρίωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια των εκπαιδευτικών, ενώ την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

θα ξανασυνεδριάσουν. Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκινούν από τη Δευτέρα οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, ενώ οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εξήγγειλαν 48ωρη απεργία για τις 16 και 17 του μηνός.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η αναταραχή και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τη διαθεσιμότητα. Τη λειτουργία του αναστέλλει από την Δευτέρα και για μια εβδομάδα -με απόφαση της Συγκλήτου- και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Νέα κόντρα κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί το θέμα της Παιδείας. «Είναι ξεκάθαρο ποιος θέλει κλειστά σχολεία, ποιος το προανήγγειλε» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και συμπλήρωσε ότι «κλειστά σχολεία σημαίνει επιστροφή στον μεσαίωνα».Για «φαιά προπαγάνδα" που δεν μπορεί πλέον να πείσει», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις επικρίσειςτης κυβέρνησης ότι υποκινεί τις κινητοποιήσεις στην παιδεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα