Από τους μισθούς θα παρακρατείται η έκτακτη εισφορά

Του Σπύρου ΔημητρέληΑπό τη μισθοδοσία των φορολογούμενων θα παρακρατείται η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που ανέρχεται από 1 έως 4%, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής και σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr η σχετική παρακράτηση θα ξεκινήσει από την Πρωτοχρονιά.

Αυτό

σημαίνει ότι οι φορολογoύμενοι θα υποστούν νέα μείωση των καθαρών τους αποδοχών, ενώ θα θεσπιστεί και μια πρόσθετη φορολογική υποχρέωση για τα λογιστήρια των επιχειρήσεων.

Για παράδειγμα φορολογούμενος που έχει ετήσιο εισόδημα 18.000 ευρώ θα δει τις μηνιαίες του αποδοχές να περικόπτονται κατά 15 ευρώ. Αυτό θα γίνει προκειμένου να προεισπραχθούν από την εφορία τα 180 ευρώ που του αναλογούν ως έκτακτη εισφορά για το σύνολο του έτους.

Οι φορολογούμενοι που εκτός από μισθούς και συντάξεις έχουν και άλλες πηγές εισοδήματος (μισθώματα ακινήτων, ελεύθερα επαγγέλματα κ.ά.) θα χρεώνονται την επιπλέον εισφορά με την έκδοση του πολυεκκαθαριστικού.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι θεσμοθετείται η συγκεκριμένη πρακτική για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα

Keywords
Τυχαία Θέματα