Από το Λονδίνο το «mail»

Σε θυγατρική μεγάλου Διεθνούς Τραπεζικού Ομίλου που εδρεύει στο Λονδίνο εντοπίσθηκε από τις έρευνες ο συντάκτης του ψευδούς ηλεκτρονικού μηνύματος για τη δήθεν αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας.Ο συντάκτης εντοπίσθηκε μετά από συντονισμένες έρευνες και ψηφιακή διερεύνηση που έκανε η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος
η οποία σχημάτισε δικογραφία για διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών μέσω διαδικτύου. Αμέσως η Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζήτησε συνδρομή μέσω της ΕUROPOL με τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα διακινήθηκε χθες (20-04-2011) και αμέσως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου να διατάξει την άμεση ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης.

Ταυτόχρονα, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας Προκαταρκτικής Έρευνας.

Το εν λόγω ηλεκτρονικό μήνυμα είχε αποσταλεί σε μεγάλο αριθμό χρηστών του διαδικτύου και ειδικότερα σε παράγοντες της Χρηματιστηριακής μας Αγοράς. Η Προκαταρκτική Έρευνα συνεχίζεται στον ελληνικό και διεθνή χώρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα