Από τις 28/6 η αποπληρωμή των φαρμακοποιών

Στις 28 Ιουνίου θα ξεκινήσει η αποπληρωμή των οφειλών των φαρμακοποιών, δεσμεύθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, κάνοντας έκκληση προς τους φαρμακοποιούς  να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και να μην ξεκινήσουν νέες από την 1η Ιουλίου, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Η αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού για τις συνταγές Απριλίου που ανέρχεται στο ποσό των 125 εκατομμυρίων ευρώ θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουλίου και θα συγκεντρωθεί από ασφαλιστικές εισφορές άλλων Ταμείων.
Συγκεκριμένα, θα δοθούν 85 εκατομμύρια ευρώ από τον ΟΠΑΔ, 20 εκατομμύρια ευρώ από τον ΟΓΑ και 22 εκατομμύρια ευρώ από το ΙΚΑ.

Για τα χρέη προηγούμενων ετών προς όλους τους παρόχους της Υγείας, τα οποία ανέρχονται σε 1,5 δις. ευρώ, ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι θα δρομολογηθεί η εξόφλησή τους με βάση το νόμο. Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει νομοθετική ρύθμιση για τον συμψηφισμό τους.

Από την πλευρά τους, οι φαρμακοποιοί διατηρούν τις επιφυλάξεις τους και περιμένουν να  ξεκινήσει η αποπληρωμή των χρεών, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Θόδωρος Αμπατζόγλου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνο Λουράντο, σχετικές αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων θα ληφθούν στη γενική συνέλευση του Συλλόγου την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι οι φαρμακοποιοί της Αθήνας συνεχίζουν έως τις 30 Ιουνίου να μην χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Keywords
Τυχαία Θέματα