Από την Τρίτη οι διαπραγματεύσεις

Εβδομάδα έναρξης των διαπραγματεύσεων, αλλά και πολιτικών διεργασιών σε επίπεδο συλλογικών οργάνων, με τα σενάρια -είτε πρόωρων εκλογών είτε κυβέρνησης εθνικού σκοπού- να τροφοδοτούνται περαιτέρω το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Αύριο αναμένεται να αρχίσουν στην Αθήνα οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, ενώ οι επικεφαλής των θεσμών καταφθάνουν εκτός απροόπτου την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

«Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα πρόσθετων προαπαιτούμενων μέτρων» ανέφερε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

κυβερνητική πηγή, σημειώνοντας μάλιστα ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί και κάποιο τέτοιο αίτημα.

«Για την κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή προέχει η υλοποίηση της συμφωνίας της συνόδου κορυφής του Ιουλίου» ανέφερε η ίδια πηγή, επισημαίνοντας ότι σε αυτό κατατείνει η δήλωση του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και η πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Σε συνεχή επαφή με την Κομισιόν και Γάλλους αξιωματούχους βρίσκεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για να αποτραπεί το σενάριο τρίτου πακέτου μέτρων.

Σε πολιτικό επίπεδο, εξελίξεις δρομολογούνται με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στις 5 το απόγευμα, μετά την οριστικοποίηση του ρήγματος στο κόμμα, την οποία έφερε η κοινοβουλευτικήδιαδικασία για την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων, ενώ για τις 7.30μμ η Αριστερή Πλατφόρμα προγραμματίζει πολιτική εκδήλωση στοΠεδίον του Άρεως με με ομιλητή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και θέμα «Το ΟΧΙδεν ηττήθηκε! Συνεχίζουμε...».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αυγή», η Πολιτική Γραμματεία ενδέχεται να ανοίξει το δρόμο για τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο 1-2 Αυγούστου, ενώ οι διαδικασίες αναμένεται να κορυφωθούν στο έκτακτο συνέδριο που όπως όλα δείχνουν θα γίνει τον Σεπτέμβριο, μετά τη συμφωνία με τους δανειστές, και πριν από την πιθανότητα προσφυγής στις κάλπες.

Η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» αναφέρει ότι η Κυριακή 8 Νοεμβρίου έχει κλειδώσει ως η ημέρα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, που θα φέρουν και το ξεκαθάρισμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπως προβλέπει το Σύνταγμα θα γίνουν με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης.

Άλλες πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να μελετά τον σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού. Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, στο γεύμα που παρέθεσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι οι πρόωρες εκλογές δεν είναι στα σχέδιά του.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα