Από την Αθήνα στα Κύθηρα

Η Αθήνα έχει πολλές στοές, και τις περισσότερες φορές τις προσπερνάμε περπατώντας αφηρημένοι... Αν, όμως, τις παρατηρήσουμε σίγουρα θα βρούμε θησαυρούς, που κρύβουν όμορφες ιστορίες συμπολιτών μας.

Για παράδειγμα, με μια βόλτα στην οδό Κολοκοτρώνη στο κέντρο της πόλης, μπορούμε να μεταφερθούμε απευθείας στα Κύθηρα! Ο τρόπος είναι απλός. Μπαίνουμε στην στοά Τοσίτσα (Κολοκοτρώνη 29) και συναντάμε παραδοσιακά τραπεζάκια καφενείου με μάρμαρο, που έχουν πάνω τους ένα βάζο με το λουλούδι της αγάπης "Siempre

Viva" (πάντα ζει), που φυτρώνει στο νησί των Κυθήρων. Τα "Κύθηρα" είναι ένα παραδοσιακό καφενείο που έχει ανοίξει εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο στον προθάλαμο της πολυκατοικίας, που φιλοξενεί πολλά γραφεία.

Στο βάθος, βλέπουμε τον ωκεανό, μια τοιχογραφία που έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο ιδιοκτήτης κύριος Κυριάκος Μητσάκης, και απεικονίζει το γαλάζιο του βυθού και μια βάρκα αφιερωμένη στη γυναίκα του Ράνια, που είναι από τα Κύθηρα. Γι'αυτόν τον λόγο άλλωστε ονόμασε έτσι και το καφενείο. Στους τοίχους βλέπουμε τους πίνακες που έχει ζωγραφίσει ο ίδιος, ενώ δεν είναι ζωγράφος όπως μας είπε, αλλά "το χέρι πάει απο μόνο του". Στην αποθήκη μάλιστα, μας έδειξε και τον τελευταίο του πίνακα, που δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένος.

Αν κοιτάξει κανείς στο ταβάνι, θα δει ότι φαίνονται οι μαρμάρινες σκάλες που οδηγούν στον ουρανό, καθώς στον τελευταίο όροφο του κτηρίου αντί για ταβάνι, υπάρχει τζάμι και έτσι μπαίνει το φως στη στοά από ψηλά. Όταν δεν έχει κόσμο το μαγαζί ο κυριος Μητσάκης κάθεται και διαβάζει την εφημερίδα του, αλλά δεν αργούν να έρθουν οι γνωστοί πελάτες, από τα γραφεία και τα μαγαζιά της γειτονιάς, για να πιουν το μεσημεριανό τους τσίπουρο και να απολαύσουν τα μεζεδάκια.

Στα "Κύθηρα" μπορούμε να πιούμε καφέ από 1 εως 2 ευρώ, τσίπουρο καραφάκι και χύμα κρασί με 3 ευρώ και να τα συνοδεύσουμε με ντάκο, χωριάτικη, φάβα, πατατοσαλάτα, χαλούμι, τσιριγώτικο σπεντζοφάι, τηγανιά κοτόπουλο και μυδοπίλαφο σε τιμές από 3 εως 5 ευρώ.

Οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 7 το πρωί ως τις 8 με 9 το βράδυ

Τηλέφωνο 210 3214496

Επιμέλεια: Λουκία Σανιδά

Keywords
Αναζητήσεις
κύθηρα κολοκοτρώνη 29, καφενειο κυθηρα κολοκοτρωνη
Τυχαία Θέματα