Υεμένη: Απήχθη Ελβετός του Ερυθρού Σταυρού

Ένας Ελβετός εργαζόμενος στην Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) απήχθη από ένοπλους, μέλη μιας φυλής στο νότιο τμήμα της Υεμένης, που φέρεται ότι ευθύνεται για άλλες δύο απαγωγές μέσα σε μία εβδομάδα.

Οιδράστες της απαγωγής σταμάτησαν το όχημα του Ελβετού στην Τζάαρ και υπότην απειλή των όπλων τον πήραν μαζί τους και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, δήλωσε ο Χουσέιν Λουχίτσι, υποδιοικητής των τοπικών Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης, μιας παραστρατιωτικής

ομάδας που ενισχύει το στρατό.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαντους απαγωγείς να παίρνουν όμηρο τον Ελβετό αφού τον ανάγκασαν να βγει από το όχημα στο οποίο επέβαινε. Δύο Υεμενίτες, ένας οδηγός και ένας ακόμα εργαζόμενος της ΔΕΕΣ, αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με τον Λουχίτσι,που επικαλούμενος μαρτυρίες είπε ότι υπέστησαν χτυπήματα.

Τηναπαγωγή φέρονται να έκαναν μέλη της φυλής Μαρακίσα, που επιδιώκουν να πιέσουν τις αρχές για να επιτύχουν την απελευθέρωση ενός μέλους της φυλής τους που είχε φυλακιστεί πριν από επτά χρόνια για φόνο.

Δύοένοπλοι που ανήκαν στη φυλή αυτή απήγαγαν την περασμένη εβδομάδα για λίγες ώρες δύο Ινδούς εργαζόμενους της ΔΕΕΣ, η οποία διατηρεί μια μεγάληαποστολή στη νότια Υεμένη.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα