Απελευθερώνει Παλαιστίνιους το Ισραήλ

Το Ισραήλ θα απελευθερώσει Παλαιστίνιους κρατούμενους στο πλαίσιο των προσπαθειών για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών, δήλωσε το Σάββατο Ισραηλινός υπουργός.

Ο Γιουβάλ Στάινιτζ, υπουργός Πληροφοριών, Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Υποθέσεων, δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο πως οι φυλακισμένοι είναι "σοβαρές υποθέσεις" που έχουν περάσει ήδη πολλά χρόνια κρατούμενοι.

Δεν είπε, ωστόσο, πόσοι από αυτούς θα αφεθούν ελεύθεροι, ανέφεραν οι Israel Times.

Ο
Στάινιτζ δήλωσε με έμφαση πως το Ισραήλ δεν έχει δεσμευτεί να παγώσει τις εποικιστικές δραστηριότητες. "Δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε να εισέλθουμε σε διαπραγματεύσεις που θα αρχίσουν με τον ορισμό των συνόρων μας και πιθανές παραχωρήσεις ή ένα πάγωμα των κατασκευών", φέρεται να δήλωσε.

Ο Ουάσελ Αμπού Γιούσεφ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση του Κέρι, ότι "θα συνεχιστούν οι προσπάθειες να διασφαλίσουμε την επίτευξη των παλαιστινιακών αιτημάτων. Το Ισραήλ πρέπει να αναγνωρίσει τα σύνορα του 1967".

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε χθες πως η συμφωνία ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους δεν έχει "τυποποιηθεί" ακόμη και ως εκ τούτου δεν μπορεί να τη συζητήσει με λεπτομέρειες, είπε όμως πως διαπραγματευτές και των δύο πλευρών μπορούν να ξεκινήσουν συνομιλίες στην Ουάσινγκτον "μέσα στην προσεχή εβδομάδα ή περίπου".

Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα