«Υπερασπίσου τον ηγέτη σου»

Με το σύνθημα «η Κωνσταντινούπολη δεν κοιμάται, υπερασπίσου τον ηγέτη σου» διαδήλωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες χιλιάδες υποστηρικτές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους δρόμους προς το αεροδρόμιο της πόλης. Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στο πλήθος υποστηρικτών του κόμματός του, που συγκεντρώθηκε την Παρασκευή στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης να τον υποδεχθεί, κάλεσε τους πολίτες της χώρας να αποστασιοποιηθούν από τις άναρχες διαδηλώσεις
και τόνισε ότι διεξάγεται έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες για υπερβολική χρήση βίας από την πλευρά των αστυνομικών. Επίσης, τόνισε τα περιστατικά βίας από μέρους των διαδηλωτών, καλώντας τους οπαδούς του να απέχουν από αυτά.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επέστρεφε από επίσημη επίσκεψη στη Βόρεια Αφρική.

Απέλαση Έλληνα Φοιτητή

Απελάθηκε ο Έλληνας φοιτητής Γιώργος Ιατρίδης, που προσήχθη τα μεσάνυχτα μαζί με άλλους ξένους φοιτητές στην Κωνσταντινούπολη. Νωρίτερακαι μετά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα, δεν του είχε απαγγελθεί κάποια κατηγορία. Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μουαμέρ Γκιουλέρ δήλωσε πριν από μερικές ώρες ότι από τους συνολικά επτά ξένους που έχουνπροσαχθεί, θα απελαθούν οι τέσσερις.

Ο Ιατρίδης επιστρέφει στην Αθήνα με το αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών το οποίο ξεκινά από την Κωνσταντινούπολη στις 23:10.

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες

Εν τω μεταξύ, χιλιάδες διαδηλωτές που ζητούν την παραίτησητου Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώθηκαν και πάλι απόψε στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, συνεχίζοντας για έβδομη ημέρα τις κινητοποιήσεις που έχουν επεκταθεί σε όλη την Τουρκία.

ΟΕρντογάν, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει απόψε στη χώρα από την τριήμερη περιοδεία του στη βόρεια Αφρική, επανέλαβε νωρίτερα ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει απέναντι στα αιτήματα των διαδηλωτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα