Απέκλεισε «κούρεμα» καταθέσεων

«Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει θέμα bail in» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι «αυτό που μας χωρίζει με τους θεσμούς είναι μόνον η βιωσιμότητα του χρέους». Νωρίτερα συνεδρίασε για περίπου μία ώρα, μέσω τηλεδιάσκεψης το Eurogroup, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. «Οι Ευρωπαίοι είπαν ότι η ελληνική πρόταση είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά ζητούν περισσότερα στοιχεία ως προς το δημοσιονομικό αποτέλεσμα

της πρότασης», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε συνέντευξή του στο δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε χαρακτηριστικά «Το πρωί η καγκελάριος ανακοίνωσε ότι πρέπει να περιμένουμε μέχρι την Κυριακή. Σήμερα το Eurogroup ακολούθησε με μεγάλη πλειοψηφία την ίδια γραμμή».

«Η δική μας σύσταση στον ελληνικό λαό υπέρ του ΟΧΙ είναι σύσταση υπέρ του ευρώ και μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι στο πακέτο μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικής πολιτικής η σύγκλιση είναι εντυπωσιακή, αλλά η τελική συμφωνία των θεσμών στις 25 Ιουνίου δεν ήταν βιώσιμη διότι δεν είχε ενταχθεί σε ένα σχέδιο αναδιάρθωσης χρέους με χρηματοδότηση, ώστε να μην παρατείνεται η κρίση.

«Ακόμη και ο κ. Σόιμπλε δήλωσε στο Eurogroup της 25ης Ιουλίου ότι εκείνος δεν μπορεί να το περάσει την πρότασηα πό το δικό του κοινοβούλιο διότι το χρηματοδοτικό κομμάτι δεν είναι τεχνικά άρτιο», πρόσθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης και ανέφερε: «έχουμε εισπράξει από τους θεσμούς σειρά προτάσεων εκ των οποίων μερικές είναι πολύ καλές. Είναι σαφές πως η διαδικασία του δημοψηφίσματος έχει κινητοποιήσει τον πραγματικό διάλογο».

Keywords
Τυχαία Θέματα