Απειλεί με βέτο το Κογκρέσο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απείλησε απόψε ότι θα ασκήσει βέτο σε τυχόν προσπάθεια του Κογκρέσου να αποδυναμώσει τα μέτρα που έχουν ως στόχο την προστασία των καταναλωτών από τις καταχρήσεις του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

"Αν προσπαθήσουν να περιορίσουν τα μέτρα προστασίας που εφαρμόσαμε μετά την οικονομική κρίση, θα πούμε όχι", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στην καθιερωμένη, ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. "Και πιστεύω ότι θα είμαι σε θέση να ασκήσω βέτο σε τέτοιου είδους διατάξεις", σημείωσε.

Αναφερόμενος
στη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα, ο Ομπάμα είπε ότι με βάση τις πρόσφατες επαφές που είχε με ηγετικά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος πιστεύει ότι θα υπάρξει συμφωνία στο Κογκρέσο για την προώθηση των αλλαγών αυτών.

"Θα ήθελα να απλοποιηθεί το σύστημα. Θα ήθελα να γίνει δικαιότερο. Πώς θα το κάνουμε, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες", χαριτολόγησε.

Όσον αφορά την κατασκευή του αγωγού Keystone XL που θα μεταφέρει πετρέλαιο από τον Καναδά στον Κόλπο του Μεξικού, υποστήριξε ότι θα ωφελήσει ελάχιστα τους Αμερικανούς καταναλωτές και τους εργαζόμενους. "Θα έχει ελάχιστες επιπτώσεις στις τιμές των καυσίμων, σε αυτό για το οποίο ενδιαφέρεται ο μέσος Αμερικανός καταναλωτής", είπε.

Σύμφωνα με τον Ομπάμα, η κατασκευή του αγωγού θα οδηγήσει στη δημιουργία περίπου 2.000 θέσεων εργασίας όμως ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για τη δημιουργία μακροχρόνιων, καλοπληρωμένων θέσεων για τους Αμερικανούς εργαζομένους, μέσω επενδύσεων στις υποδομές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα