«Εξηγήσεις» Κορτζίδη

Απαντήσεις σχετικά με το τραγικό συμβάν στο λούνα παρκ του Ελληνικού που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 13χρονου και τον τραυματισμό της 9χρονης αδερφής του επιχείρησε να δώσει ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, σε συνέντευξη τύπου στο δημαρχιακό μέγαρο.

Ο κ. Κορτζίδης μεταξύ άλλων επισήμανε ότι υπάρχει ένα πολυδαίδαλο θεσμικό πλαίσιο σχετικά με τη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων προσθέτοντας ότι η έρευνα των αρμοδίων αρχών θα δώσει απαντήσεις.

«Δεν είναι στην αρμοδιότητα μου να ελέγξω , αν λειτουργεί με κανόνες ασφάλειας το λούνα παρκ καθώς υπάρχουν

ελεγκτικοί μηχανισμοί, σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Κορτζίδης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην αστυνομία, και το υπουργείο ανάπτυξης υπογραμμίζοντας ότι οφείλουν να πιστοποιούν την ασφαλή λειτουργία της επιχείρησης. Θα δεχθούμε -πρόσθεσε -κάθε ευθύνη αν μας καταλογιστεί.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο δήμος είχε κάνει παραχώρηση στην εταιρία εκμίσθωσης του χώρου και πως η απόφαση ήταν ομόφωνη από το δημοτικό συμβούλιο. «Άλλο είναι η εκμίσθωση του χώρου και άλλο η άδεια λειτουργίας για το λούνα παρκ», διευκρίνισε ο κ. Κορτζίδης.

Κληθείς να απαντήσει αν το λούνα παρκ εγκαταστάθηκε πάνω από μπαζωμένο ρέμα, ανέφερε ότι παλαιοί δημότες του έχουν πει ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει εδώ και δεκαετίες.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν έκλεβε ρεύμα η επιχείρηση του λούνα παρκ, ο κ. Κορτζίδης δήλωσε ότι το ρεύμα για τη λειτουργία του ήταν από ηλεκτρογεννήτριες. Ωστόσο, για τον φωτισμό ασφαλείας, όπως είπε, η εταιρία έπαιρνε ρεύμα από τον δήμο. Ο κ. Κορτζίδης πάντως δεν διευκρίνισε με ποιο τρόπο και πως έπαιρνε το ρεύμα .

Ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης υποστήριξε επίσης ότι άφησε να περάσουν τρία 24ωρα καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για την απόδοση ευθυνών και το τραγικό συμβάν είναι ακόμη νωπό.

Τέλος, άφησε υπαινιγμούς για διόγκωση του θέματος αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχει ζήτημα πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος.

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα