Απαγχονισμός φερόμενων κατασκόπων των ΗΠΑ και Ισραήλ

Το Ιράν εκτέλεσε δύο άνδρες οι οποίοι είχαν καταδικασθεί ως κατάσκοποι για την ισραηλινή Μοσάντ και τη CIA των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως μετέδωσε την Κυριακή το κρατικό δικαστήριο της μεσανατολικής χώρας.

Σύμφωνα με το ιρανικό ραδιόφωνο, ο Μοχάμεντ Χειντάρι, ο οποίος κατηγορούταν πως πωλούσε απόρρητες πληροφορίες στο Ισραήλ, και ο Κουρός Αχμάντι, ο οποίος φέρεται να δρούσε ως πληροφοριοδότης της CIA στο Ιράν, απαγχονίστηκαν.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε οι δύο

άνδρες συνελήφθησαν ή δικάστηκαν.

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ και το Ισραήλ πως διεξάγουν κατασκοπευτικές εκστρατείες σε βάρος του, ιδιαίτερα αναφορικά με το αμφιλεγόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα.

Το Τελ Αβίβ και η Δύση υποπτεύονται πως το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αποτελεί μία συγκαλυμμένη προσπάθεια ανάπτυξης παραγωγής όπλων, τα οποία θα συνιστούσαν υπαρξιακή απειλή για το εβραϊκό κράτος και θα ανέτρεπαν την ευαίσθητη ισορροπία δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.

Το Ιράν αντιτείνει πως το πυρηνικό του πρόγραμμα αποσκοπεί στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τη διενέργεια ιατρικών πειραμάτων.

Το Ισραήλ δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο προληπτικής επίθεσης κατά του Ιράν σε περίπτωση που κριθεί ότι κινδυνεύει η εθνική του ασφάλεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα