Αντίστροφη μέτρηση για το δημοψήφισμα

"Πυροδοτείται" το πολιτικό σκηνικό στην αντίστροφη μέτρηση για το δημοψήφισμα, καθώς και τα σενάρια για τις εξελίξεις στη χώρα την επόμενη ημέρα. Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι είναι υπό παραίτηση αν επικρατήσει το "ναι", το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι πια στο τραπέζι των συζητήσεων, με το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, να διαμηνύει ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται από Δευτέρα, ενώ εν βρασμώ είναι η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων,

με τρεις βουλευτές να διαφοροποιούνται για το δημοψήφισμα, προκαλώντας ρήγμα.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κόκκαλης ζήτησε σήμερα να ακυρωθεί το δημοψήφισμα, τονίζοντας πως αν γίνει ο ίδιος θα απέχει. Να αποσυρθεί το δημοψήφισμα, ήταν η θέση και του Δημήτρη Καμμένου. Αλλά η μεγάλη «βόμβα» έσκασε από τον Κώστα Δαμαβολίτης, που δήλωσε ότι ψηφίζει και στηρίζει το «ναι» στο δημοψήφισμα. Ματαίωση του δημοψηφίσματος και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο Νίκος Μαυραγάνης.

Στη σκιά των εξελίξεων αυτών, συνεχίζεται έως αυτή την ώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο στο πεντάγωνο.

Μιλώντας στο Bloomberg, o υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, τόνισε πως αν ο λαός στο δημοψήφισμα υπερψηφίσει τις προτάσεις των δανειστών εκείνος θα αποχωρήσει από το υπουργείο και θα συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη διαπραγμάτευση από άλλο πόστο. Ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να υπογράψει τη συμφωνία ως έχει, όπως και πολλοί, όπως τόνισε, άλλοι εντός της κυβέρνησης.

Τη θέση της κυβέρνησης υπέρ του Όχι επανέλαβε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επισημαίνοντας ότι αυτό θα επανεκκινήσει τη διαπραγμάτευση. "Επειδή η κυβέρνηση αντιπρότεινε να φορολογηθούν οι πλούσιοι αντί να περικοπούν κι άλλο οι συντάξεις, κάποιοι θεώρησαν απαραίτητο να κλείσουν τις τράπεζες", ανέφερε σε δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Στο δημοψήφισμα της Κυριακής ψηφίζουμε ΝΑΙ. Έτσι θα εξασφαλίσουμε στη χώρα μας οικονομική σταθερότητα. Αποτέλεσμα του ΟΧΙ θα είναι η επίταση της κρίσης και η εξαθλίωση" αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Εντός της ημέρας, αναμένεται παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα