Αντίστροφη μέτρηση για το debate

Ανεβαίνει το προεκλογικό θερμόμετρο, εν όψει της αυριανής τηλεμαχίας των επτά πολιτικών αρχηγών. H τηλεμαχία θα μεταδοθεί πανελλαδικά από τους 19 περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της Φωνήςτης Ελλάδας. Οι έξι δημοσιογράφοι που θα βρίσκονται μέσα στην αίθουσα είναι οι εξής: Όλγα Τρέμη (MEGA), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Μάρα

Ζαχαρέα(STAR), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA) και Μάκης Γιομπαζολιάς (ΕTV).

Η έναρξη του debate έχει οριστεί στις 21:00 ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί πουθα καταφθάνουν στην Αγ. Παρασκευή θα προετοιμαστούν στα γραφεία του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη και ακολούθως στα γραφεία υπευθύνων της ΕΡΤ.

Τέλος, μετά τη λήξη της τηλεμαχίας θα ακολουθήσει ειδική εκπομπή όπου θααναλυθούν και θα σχολιαστούν τα όσα ελέχθησαν στο debate.

Τα σενάρια περί οικουμενικών λύσεων απέρριψε χθες από την Κοζάνη ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να «συμπεθεριάσει» με τους εκπροσώπους του παλιού πολιτικού συστήματος, της διαφθοράς και της διαπλοκής. Αντίθετα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στο ΣΤΑΡ επανέλαβε ότι η ΝΔ, είτε βγεί πρώτη είτε δεύτερη, θα απευθυνθεί στο ΣΥΡΙΖΑ για το σχηματισμό κυβέρνησης.

«Είμαστε όρθιοι και δίνουμε μάχη ενάντια στον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ και ενάντια σε όλες τις μνημονιακές δυνάμεις», δήλωσε -μεταξύ άλλων -ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο της 80ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας αρνήθηκε ότι η Αριστερή Πλατφόρμα έριξε την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση έκανε μια επιλογή εκλογών εξπρές, επιλογή αντιδημοκρατική". Υποστήριξε ότι το εθνικό νόμισμα δεν είναι καταστροφή ,αλλά βιώσιμη επιλογή.

Σε ότι αφορά τις τράπεζες ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε πως στα σχέδια της ΛΑΕ είναι η επαναλειτουργία της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρος Θεοδωράκης, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ για το καλό- όπως είπε- της χώρας.

Ερωτηθείς για την φορολογία των αγροτών, ο κ. Θεοδωράκης πρότεινε τη δημιουργία ομάδων παραγωγών ώστε να μην υπάρχουν μεσάζοντες και παραεμπόριο. Όσον αφορά στο μεταναστευτικό ζήτημα, δήλωσε ότι η λύση θα πρέπει να βρεθεί με ευθύνη της Ευρώπη και συμμετοχή της Τουρκίας.

"Σε αυτές τις εκλογές ο λαός ο οποίος τους δοκίμασε όλους, τώρα μπορεί να κάνει το βήμα που δεν έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια, ενισχύοντας όσο το δυνατόν περισσότερο το ΚΚΕ", δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο γ.γ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ εξαπέλυσε νέα επίθεση στη Λαϊκή Ενότητα.

Αλέξης Τσίπρας πήρε τη γομολάστιχα, έσβησε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και στη θέση του έκανε copy-paste παλαιά προγράμματα πολλών κομμάτων", υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει "δεν είχε το θάρρος ούτε για στοιχειώδη αυτοκριτική, ούτε για τα μεγάλα προβλήματα που με τις επιλογές του σώρευσε στην οικονομία και τους πολίτες".

Keywords
Τυχαία Θέματα